Wskazówki, jak zarobić więcej pieniędzy na swoim barze lub pubie

Co byś pomyślał, gdybyśmy powiedzieli Ci, że mamy kilka sztuczek, dzięki którym możesz zarobić więcej pieniędzy na swoim barze?
Opowiemy Ci o tym wszystkim.Branża koktajli i napojów alkoholowych jest bardzo konkurencyjna i wymagana przez klientów, dlatego ważne jest, aby poprawić każdy aspekt swojego baru, aby wyróżnić się na tle konkurencji, dzięki czemu każdy szczegół i obszar baru opowiada historię.
Wizerunek firmy ma fundamentalne znaczenie dla utrzymania dobrej opinii o oferowanych przez nią usługach, jednak istnieją również inne czynniki, które wpływają na zarządzanie placówką.
Aby Twój biznes okazał się sukcesem i przynosił większe zyski z przygotowywanych przez Ciebie napojów, musisz dostosować się do tego, czego chcą Twoi klienci i do nowych trendów.
Poznaj najlepsze triki, aby zarobić więcej pieniędzy na swoim barze i odnieść pewny sukces.
¿Qué encontrarás en este artículo?
- 1 Przygotuj się do zarabiania pieniędzy na swoim barze
- 2 Sztuczki zwiększające zyski baru
- 2.1 Serwis i jeszcze więcej serwisu
- 2.2 Błyszcząca jak złoto infrastruktura, aby zarobić więcej pieniędzy na swoim barze
- 2.3 Precyzyjne menu: unikaj dezorientacji swojej grupy docelowej
- 2.4 Liczy się każdy szczegół: zwróć uwagę na wizerunek swoich kelnerów i personelu
- 2.5 Rozszerzenie menu napojów – sposób na zarobienie większych pieniędzy na barze
- 2.6 Przyjazna atmosfera przyciąga więcej ludzi
- 3 Błędy, których należy unikać w swoim barze
- 4 Zwiększ swoje zyski dzięki najlepszemu dostawcy
Przygotuj się do zarabiania pieniędzy na swoim barze

Każdy biznes musi mieć biznesplan lub strategię. Będzie on koncentrował się na pomysłach, które były zgłaszane od początku projektu.
Strategia ta musi uwzględniać sposób zarządzania zakładem, jego administrację oraz usługi, które mają wykonywać kelnerzy. Wszystko to musi być napisane w porządku i z niezbędną szczegółowością.
Aby generować większe zyski z biznesu, musisz określić wszystkie możliwości inwestycyjne, które będziesz musiał poczynić w zakładzie i jak będą one wynagradzane. Po tym, będziesz miał podstawę, aby wiedzieć, jakie strategie należy stosować, aby mieć udany biznes oferujący wysokiej jakości usługi.
Oto niektóre z rozważań, które należy wziąć pod uwagę, aby ustanowić udaną strategię i zarabiać więcej pieniędzy w swoim barze.
Zdefiniuj swoją grupę docelową, aby zarobić więcej pieniędzy na swoim barze

Strategia, którą zamierzasz zarządzać w swoim biznesie powinna skupiać się na tym, jak ludzie myślą, dlaczego przychodzą do Twojego baru i co ich motywuje do spróbowania drinków, które oferujesz w swoim menu.
W ten sposób będziesz w stanie określić, czego chcą Twoi klienci i jakie potrzeby musisz zaspokoić w czasie ich pobytu w Twoim barze.
Stwórz biznesplan, aby zarabiać pieniądze na swoim barze

Musisz wziąć pod uwagę kilka aspektów, aby wybrać model biznesowy , który zamierzasz wykorzystać do rozwoju swojej firmy.
Każdy biznes jest inny, dlatego należy rozważyć strategie, które idą w parze z menu i rodzajem usług, które chcesz zaoferować swoim klientom.
Jednym z aspektów, które należy rozważyć jest lokalizacja miejsca, ponieważ rodzaj dostępu, że ludzie mają będzie określić rodzaj klienta masz.
Oprócz lokalizacji, projekt i wystrój musi być harmonijny, tak aby klientela czuła się swobodnie i w pełni korzystała z usług.
Nie zapomnij o serwisie

Serwis jest jednym z najważniejszych punktów i tym, który pomaga Twojej firmie odróżnić się od reszty. Wykorzystaj część budżetu firmy na szkolenia dla wszystkich pracowników, uwaga i obsługa są kluczem do sukcesu w tym sektorze.
Należy upewnić się, że kelnerzy zapewniają doskonałą obsługę.
Kiedy klienci czują się zadowoleni i dobrze obsłużeni, będą promować Twoją firmę wśród swoich znajomych lub rodziny. Opowiedzą o swoich doświadczeniach i zaproszą do odwiedzenia Twojej firmy. To jest najlepsza reklama, jaka istnieje.
Obserwuj konkurencję i bądź na bieżąco

Hiszpania jest jednym z najbardziej konkurencyjnych krajów dla barów. Zdając sobie sprawę z trendów i zwyczajów, które są obsługiwane w miejscowości, w której znajduje się bar, pomoże Ci stworzyć przyjemną przestrzeń dla publiczności, którą masz zamiar otrzymać w swoim biznesie.
Każdy biznes potrzebuje unikalnej osobowości i oferty, to prawda. Nie oznacza to jednak, że powinieneś trzymać się z dala od aktualnych trendów. To może być błąd.
Sztuczki zwiększające zyski baru

Będąc bardzo wymagającą usługą, wymaga wiele uwagi i zaplanowania strategii.
Wiele z barów, które osiągnęły sukces, nie były w stanie go utrzymać, ponieważ pozwoliły na opuszczenie gardy, przekonane, że ich usługi były najlepsze.
Nie powinno to mieć miejsca w przypadku Twojego baru, dlatego doradzimy Ci, jak podejść do każdego aspektu działalności z innego punktu widzenia niż reszta.
Serwis i jeszcze więcej serwisu

Obsługa klienta to punkt, który zadecyduje o tym, czy ludzie wyjdą ze sklepu bez chęci powrotu, czy z dobrym doświadczeniem, które sprawi, że będą często wraca ć.
Jeśli masz stałych klientów, traktuj ich po imieniu, aby dodać ciepła do obsługi. A jeśli jest to ich pierwszy raz, bądź uprzejmy i przedstaw się zanim przyjmiesz zamówienie. To jest gest, który się spodoba.
W przypadku, gdy żaden kelner nie może przez chwilę obsłużyć klienta, idealnym rozwiązaniem jest zaproponowanie mu tapas i poinformowanie go, że zostanie wkrótce obsłużony. Minuty oczekiwania przy stole często ciągną się w nieskończoność.
Innym ważnym punktem jest to, że należy szczegółowo słuchać klienta, kiedy mają zamiar zamówić napój, który chcą spożywać.
Podanie niewłaściwego napoju zdenerwuje ich i zaczną nie ufać obsłudze, więc mogą nie dać napiwku lub, w najgorszym przypadku, nie wrócić do lokalu.
Błyszcząca jak złoto infrastruktura, aby zarobić więcej pieniędzy na swoim barze

Pierwsze wrażenie lokalu jest tym, co ma zachęcić klientów do konsumpcji lub opuszczenia go bez s iadania.
Ludzie szukają przyjemnych chwil, w których obecne są ich doznania zmysłowe. Ale co więcej, higiena jest czymś, czego nie należy pomijać.
Brudna podłoga lub brudny bar są oznakami możliwych błędów w obsłudze serwowanych w lokalupotraw i napojów. Brudne powierzchnie dają do myślenia o źle umytych szklankach, kubkach i talerzach.
Ponadto, przyciąga to szkodniki, bakterie i zarazki, które teraz bardziej niż kiedykolwiek mogą zaszkodzić zdrowiu.
Wszyscy pracownicy firmy powinni zostać poinstruowani,aby utrzymywać porządek i schludność w swojej pracy, tak aby na początku i na końcu dnia pracownicy obsługi technicznej przeprowadzili gruntowne sprzątanie całego obiektu.

Ludzie mają w zwyczaju spożywać to samo z obawy przed próbowaniem nowych mieszanek lub nie lubić tego, co zostało zamówione na zamówienie.
Aby przyciągnąć uwagę klienta należy zapewnić proste menu, w którym klienci zobaczą napoje i tapas, które zachęcą ich do spróbowania czegoś nowego.
Jeśli ludzie nie mają menu, a kelner wymienia tylko nazwy napojów, nie będą zmotywowani do wybrania czegoś innego i zamówią to, co zwykle.
W menu powinien być również podany koszt napoju.
Jeśli klient nie zna ceny tego, co spożywa, a Twój rachunek jest drogi, może nie dać napiwku. Nie będą też chcieli wracać do tego miejsca.
Liczy się każdy szczegół: zwróć uwagę na wizerunek swoich kelnerów i personelu

Chociaż wcześniej rozmawialiśmy o higienie, która powinna odzwierciedlać lokalność, personel, który ją obsługuje nie jest daleko w tyle.
Ubrania kelnerów i barmanów muszą być prane codziennie, aby usunąć wszelkie bakterie i plamy.
W barach mundury nie brudzą się produktami trudno zmyw alnymi, ale nie są od tego wolne.
Personel powinien również dbać o higienę i myć ręce przed dotknięciem jakiejkolwiek żywności.
Nic nie odstrasza klienta bardziej niż kelner o złym wyglądzie, z brudnymi paznokciami lub postrzępionym ubraniem. Pomyśl o tym, czy czułbyś się komfortowo wśród kelnerów o takich cechach?

Jeśli Twój bar ma jakiś motyw przewodni, pobaw się nim i stwórz drinki, które będą do niego pasować. Pomysł na unikalne koktajle zachęca ich do próbowania nowych rzeczy. W takim przypadku czują się komfortowo, ciesząc się dobrym barem.
Oferowanie szerokiego wachlarza opcji pomoże klientom wybrać tę, która im odpowiada. Ponadto, zapisanie kilku szczegółów dotyczących sposobu, w jaki chcą spożywać napój, daje im spersonalizowaną obsługę.
Barman musi wykonać zamówienie co do joty, aby drinki serwowane klientom nie były zbyt mocne, słodkie lub miękkie w przeciwieństwie do tego, co zamówili.
Przyjazna atmosfera przyciąga więcej ludzi

Bary to miejsca, które powinny tętnić życiem i sprawiać, że chcesz się na chwilę odciąć od świata.
Muzyka i oświetlenie, które masz w swoim barze pomoże zmienić nastrój ludzi w lokalu.
Należy uważać na zbyt słabe oświetlenie lub zbyt głośną muzykę, ponieważ może to powodować problemy w komunikacji z klientami.
Ponadto, aby poprawić niektóre aspekty swojej działalności, można zapytać ich, podczas gdy oni czekają na rachunek, co myśleli o usłudze i co chcieliby poprawić.
Błędy, których należy unikać w swoim barze

Założeniebaru, od samego początku, nie jest łatwym zadaniem. Po otwarciu, zarządzanie nie jest albo. Chociaż wszyscy myślą, że to proste, trzeba wykonać szereg kroków, aby zarabiać pieniądze z baru i nie poddać się bankructwu.
Większość barów wycenia napoje i tapas w swoim menu zgodnie z tym, co oferuje konkurencja, ale najważniejszą rzeczą jest posiadanie prawdziwej struktury kosztów.
Jeśli nie masz struktury kosztów w miejscu, możesz sprzedawać produkty po znacznie niższej cenie niż naprawdę powinieneś i to tworzy dużą stratę dla Twojej firmy.
Musisz wycenić to, co oferujesz, w oparciu o koszty dostawców każdego ze składników i narzędzi, których potrzebujesz, aby utrzymać swój bar w ruchu.
Możesz porównać bar konkurencji, ale każdy z nich ma inny budżet i dostawców.
Widziałeś ceny, teraz sprawdź swoje koszty!
Innym powtarzającym się błędem jest nadmierne zwracanie uwagi na koszty zmienne, takie jak cena napoju gazowanego lub beczki napoju, a nie zwracanie uwagi na koszty stałe lokalu.
Koszty te należy poddać przeglądowi. Możesz płacić miesięczną opłatę za usługę, z której nie korzystałeś od kilku sezonów.
Na początku bar może być drogim biznesem. Dzieje się tak dlatego, że musisz przebudować lokal, kupić sprzęt, meble, uzyskać pozwolenia i patenty, a także kupić napoje, które będziesz serwować.
Przedsiębiorcy najczęściej podejmują decyzję o finansowaniu tego typu przedsięwz ięć. Oznacza to, że część zysków z lokalu będzie przeznaczana na spłatę otrzymanego kapitału i jego odsetek.
Jeśli musisz, idź na finansowanie, ale nie zadłużaj się ponad to, na co możesz sobie pozwolić. Możesz zbankrutować w krótkim czasie.
Złe przechowywanie oznacza straty
Logiczne zarządzanie barem polega na posiadaniu magazynu napojów. W ten sposób można oferować swoje preparaty bez obawy, że w środku udanej nocy zabraknie surowców.
Trzeba jednak mieć na uwadze aktywa, które są związane. Ponieważ produkt nie rotuje z magazynu do baru, nie pozwala to na rozwój firmy, ponieważ nie jest to opłacalne.
Musisz analizować zamówienia klientów, co chcą na co dzień i zaopatrywać się w produkty, które mają najwyższą rentowność i obrót.
Poprzez rotację produktów nie pozwalasz, aby któryś z nich stracił ważność i stał się częścią ryzyka dla firmy.
Nieumiejętność zarządzania wszystkimi szczegółami
Otwarcie baru to coś więcej niż tylko przyczepianie parasolek do koktajli i zbieranie rachunków od klientów.
Firma musi mieć personel odpowiedzialny za inwentaryzację, który zarządza zakładem, porównując, który jest najlepszym dostawcą i które produkty generują największy zysk.
Zwiększ swoje zyski dzięki najlepszemu dostawcy

Jako przedsiębiorcy, chcesz zaoferować najlepsze usługi w zarządzaniu barem tak, że klienci wracają, aby cieszyć się przyjemnym czasem z przyjaciółmi lub rodziną.
W sklepie internetowym Monouso mamy dla Ciebie narzędzia, których potrzebujesz, aby serwować napoje z Twojego menu w najlepszych szklankach i filiżankach w branży.
W usługach, które oferujemy, otrzymujesz jakość, której szukasz w produktach w najlepszej cenie
Plastikowe kubki
Jednorazowe kubki plastikowe są sprzymierzeńcem w firmach takich jak bary, ponieważ oszczędzają czas podawania napojów i nie trzeba czekać na ich umycie.
Jeśli nie chcesz używać jednorazowych kubków, oferujemy również kubki wielokrotnego użytku. Mają wykończenie przypominające szkło, są sztywne i bardzo wytrzymałe.
Są one dostępne w różnych rozmiarach, kolorach i materiałach produkcyjnych.
Wybierz te, które najbardziej przemawiają do Ciebie w oparciu o wystrój i motyw przewodni Twojego baru, a będziesz miał jeszcze jeden element do zapewnienia najwyższej klasy usług.
Kubki plastikowe
Pamiętaj, że nie wszyscy bywalcy Twojego lokalu spożywają napoje alkoholowe, dlatego zaproponuj im kawę, która ich zafascynuje.
W Monouso mamy dla Państwa klientów idealne kubki plastikowe, które pozwolą im cieszyć się dobrą, gorącą kawą.
Filiżanki te dają nutę prostoty i elegancji podczas degustacji kawy. Zapewniamy, że będą chcieli wracać do Twojej firmy.
Plastikowe kubki
Czasami wybór kieliszków , które powinny znaleźć się w meblach barowych jest skomplikowanym zadaniem, dlatego też ułatwiamy to zadanie, dzieląc kieliszki według Państwa potrzeb.
W naszym dziale kieliszków plastikowych znajdą Państwo idealne modele do win, koktajli i innych trunków. Najlepszą rzeczą jest jakość i odporność, jaką posiadają.
Nie myśl, że ponieważ są one z tworzywa sztucznego są one crappy produkt, mamy dla wszystkich gustów i z poziomu elegancji, które wymagają dla Twojej firmy.
Dzbanki, butelki i termosy
Z tych przyborów w barze można służyć napoje i koktajle, które są dla grup rodziny i przyjaciół, którzy zużywają w Twojej firmie.
Odwiedź naszą sekcję dzbanków, butelek i termosów, aby odkryć szeroką gamę opcji, które Monouso oferuje, aby pomóc Ci w zarządzaniu Twoim biznesem.
Słomki do picia
Słomki do napojów są bez wątpienia jednym z najczęściej używanych produktów w barze lub pubie.
Oprócz tego, że stanowią element dekoracyjny, sprawiają, że oferowane przez Ciebie napoje mają więcej osobowości i przyciągają wzrok każdego.
W naszym sklepie internetowym otrzymasz słomki o różnych kolorach i materiałach wykonania, idealne, aby nadać odrobinę wysokości każdemu z Twoich przygotowań.
Z tą ostatnią listą produktów do Twojego baru nie mamy wątpliwości, że będziesz wymiatał. Gotowy?
PODSTAWOWE INFORMACJE O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH
Przeznaczenie: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.
Prawa: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.
Odbiorcy: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.
Legitymizacja: Consentimiento del interesado.
Odpowiedzialny: Envalia Group, S.L.
Informacje dodatkowe: You can find additional information on data protection in our privacy policy