Da艅 艂膮czonych s膮 klasyk膮 w lokalach gastronomicznych, ale z czasem zosta艂y zapomniane. Teraz powr贸ci艂y i to z ch臋ci膮 pozostania w menu.
Dania te oferuj膮 r贸偶norodno艣膰 pokarm贸w w jednym, a przy tym s膮 niedrogie, dzi臋ki czemu s膮 dost臋pne dla ka偶dego.
Poznajcie powody i korzy艣ci p艂yn膮ce z ponownego w艂膮czenia do Waszego menu kombinacji talerzy dla smakoszy, przyci膮gnijcie wi臋cej klient贸w i zwi臋kszcie sprzeda偶.
Co to s膮 dania mieszane?

Dania 艂膮czone s膮 jedn膮 z wielu opcji, kt贸re zawieraj膮 menu restauracji, dania te sk艂adaj膮 si臋 z kilku sk艂adnik贸w, kt贸re s膮 podawane w tym samym naczyniu.
Ka偶dy sk艂adnik tego typu da艅 jest zazwyczaj przygotowywany innymi metodami kulinarnymi, a szczeg贸lnie interesuj膮ce s膮 walory od偶ywcze, jakie oferuj膮.
Dania 艂膮czone mo偶na znale藕膰 w firmach rodzinnych, restauracjach, kt贸re rozpoczynaj膮 dzia艂alno艣膰 gastronomiczn膮 lub w barach, jako niedrogie menu.
Powody, dla kt贸rych warto oferowa膰 p贸艂miski kombi dla smakoszy

Talerze 艂膮czone to opcja, kt贸r膮 wiele os贸b zamawia艂o przynajmniej raz w 偶yciu. S膮 one idealnymwyborem ze wzgl臋du na ich domowy i domowy smak.
Istnieje wiele powod贸w, aby rozwa偶y膰 dodanie do swojego menu da艅 dla smakoszy, oto niekt贸re z nich.
Uwielbiamy przek膮ski
Potrawa, w kt贸rej jest wszystkiego po trochu i za rozs膮dn膮 cen臋, zdecydowanie po艂膮czone dania s膮 idealn膮 alternatyw膮 do spo偶ycia w samotno艣ci lub z przyjaci贸艂mi.
Po艂膮czone dania zapewniaj膮 Pa艅stwu kilka potraw w tym samym, wi臋c nasza ukochana przek膮ska b臋dzie bezpieczna, o偶ywiaj膮c bogat膮 rozmow臋 z rodzin膮 lub przyjaci贸艂mi.
Nowe nawyki konsumpcyjne
Dania 艂膮czone to udany pomys艂 na biznes, o ile odpowiada on nowym nawykom konsumpcyjnym, jakie maj膮 jadaj膮cy.
W ka偶dym daniu szukasz nowych smak贸w i kombinacji, spo偶ywaj膮c wysokiej jako艣ci produkty, kt贸re s膮 w sezonie.
Poka偶 swoj膮 wszechstronno艣膰
Aby uzupe艂ni膰 nawyki konsumpcyjne, wa偶nym aspektem jestwszechstronno艣膰 i innowacyjno艣膰 podczas serwowania da艅 艂膮czonych.
Platerowanie jest szczeg贸艂em, kt贸ry go艣cie doceniaj膮 podczas obs艂ugi. Aby to zrobi膰, u偶yj dodatk贸w lub sos贸w, kt贸re dziel膮 ka偶d膮 z potraw, kt贸re j膮 tworz膮
Inn膮 opcj膮 jest gotowanie da艅 艂膮czonych dla smakoszy, zawieraj膮cych 偶ywno艣膰 o r贸偶nych kolorach i fakturach, kt贸re przyci膮gaj膮 uwag臋 klienta.
Klasyka nie umiera nigdy
Wiele os贸b ma mi艂e wspomnienia zwi膮zane z talerzem kombi, wi臋c jest to format dania, kt贸ry nie chce umrze膰.
Coraz wi臋cej restauracji serwuje r贸偶ne warianty da艅 艂膮czonych, staraj膮c si臋 odtworzy膰 te nostalgiczne chwile ka偶dego kelnera.
Minimalizacja strat
Restauracje serwuj膮ce combo platters maj膮 t臋 wielk膮 zalet臋, 偶e mog膮 wykorzysta膰 potrawy, kt贸re nie sprzeda艂y si臋 jednego dnia, do przygotowania nowych receptur.
Wykorzystanie sk艂adnik贸w do przygotowania nowych kombinacji przyczynia si臋 do zmniejszenia ilo艣ci odpad贸w i oszcz臋dno艣ci na zakupie sk艂adnik贸w.
艁atwe przepisy na dania boczne

Menu kombi powinno by膰 r贸偶norodne, dlatego warto podzieli膰 je wed艂ug mi臋s i drobiu, ryb lub da艅 warzywnych.
W przypadku da艅 rybnych mo偶na poda膰 filety z morszczuka z ziemniakami i sa艂atk膮, mo偶na te偶 zaproponowa膰 kr膮偶ki kalmarowe z ziemniakami i jajkami sadzonymi wed艂ug upodoba艅 klienta.
Je艣li Twoje menu wymaga opcji wegetaria艅skich, dodaj miski z sa艂atkami, kt贸re maj膮 r贸偶ne sk艂adniki, takie jak pomidory, bak艂a偶an, pieczarki, marchew, sa艂ata, szpinak, papryka, cukinia, bo膰wina lub te, kt贸re klient preferuje.
Wreszcie w menu mi臋sno-drobiowym mo偶emy zaproponowa膰 dania 艂膮czone ze schabu czy kotlet贸w z ziemniakami i papryk膮. Nie mo偶e zabrakn膮膰 tradycyjnych klopsik贸w z ry偶em i dodatkami do smaku, czy panierowanych piersi z frytkami i sa艂atk膮.
Podawaj swoje mieszane dania w doskona艂ych naczyniach

Je艣li s膮 Pa艅stwo zainteresowani zakupem naczy艅 do serwowania da艅 艂膮czonych, w naszym sklepie Monouso znajd膮 Pa艅stwo katalog produkt贸w, kt贸re dostosuj膮 si臋 do Pa艅stwa potrzeb.
W kategorii talerzy znajd膮 Pa艅stwo talerze plastikowe lub biodegradowalne, aby zapewni膰 swoim klientom wi臋kszy wyb贸r.
P艂yty plastikowe wyst臋puj膮 w r贸偶nych kszta艂tach, rozmiarach, materia艂ach, kolorach i kosztach . Ponadto zawieraj膮 one akcesoria, takie jak pokrywki i mog膮 by膰 u偶ywane w kuchence mikrofalowej.
W przypadku p艂yt biodegradowalnych, s膮 one wykonane z odpornych materia艂贸w , takich jak wyt艂oczyny z trzciny cukrowej, drewno, karton, bambus, skrobia kukurydziana, papier lub pulpa pszenna.