Co by艣 pomy艣la艂, gdyby艣my powiedzieli Ci, 偶e mamy kilka sztuczek, dzi臋ki kt贸rym mo偶esz zarobi膰 wi臋cej pieni臋dzy na swoim barze?
Opowiemy Ci o tym wszystkim.Bran偶a koktajli i napoj贸w alkoholowych jest bardzo konkurencyjna i wymagana przez klient贸w, dlatego wa偶ne jest, aby poprawi膰 ka偶dy aspekt swojego baru, aby wyr贸偶ni膰 si臋 na tle konkurencji, dzi臋ki czemu ka偶dy szczeg贸艂 i obszar baru opowiada histori臋.
Wizerunek firmy ma fundamentalne znaczenie dla utrzymania dobrej opinii o oferowanych przez ni膮 us艂ugach, jednak istniej膮 r贸wnie偶 inne czynniki, kt贸re wp艂ywaj膮 na zarz膮dzanie plac贸wk膮.
Aby Tw贸j biznes okaza艂 si臋 sukcesem i przynosi艂 wi臋ksze zyski z przygotowywanych przez Ciebie napoj贸w, musisz dostosowa膰 si臋 do tego, czego chc膮 Twoi klienci i do nowych trend贸w.
Poznaj najlepsze triki, aby zarobi膰 wi臋cej pieni臋dzy na swoim barze i odnie艣膰 pewny sukces.
Przygotuj si臋 do zarabiania pieni臋dzy na swoim barze

Ka偶dy biznes musi mie膰 biznesplan lub strategi臋. B臋dzie on koncentrowa艂 si臋 na pomys艂ach, kt贸re by艂y zg艂aszane od pocz膮tku projektu.
Strategia ta musi uwzgl臋dnia膰 spos贸b zarz膮dzania zak艂adem, jego administracj臋 oraz us艂ugi, kt贸re maj膮 wykonywa膰 kelnerzy. Wszystko to musi by膰 napisane w porz膮dku i z niezb臋dn膮 szczeg贸艂owo艣ci膮.
Aby generowa膰 wi臋ksze zyski z biznesu, musisz okre艣li膰 wszystkie mo偶liwo艣ci inwestycyjne, kt贸re b臋dziesz musia艂 poczyni膰 w zak艂adzie i jak b臋d膮 one wynagradzane. Po tym, b臋dziesz mia艂 podstaw臋, aby wiedzie膰, jakie strategie nale偶y stosowa膰, aby mie膰 udany biznes oferuj膮cy wysokiej jako艣ci us艂ugi.
Oto niekt贸re z rozwa偶a艅, kt贸re nale偶y wzi膮膰 pod uwag臋, aby ustanowi膰 udan膮 strategi臋 i zarabia膰 wi臋cej pieni臋dzy w swoim barze.
Zdefiniuj swoj膮 grup臋 docelow膮, aby zarobi膰 wi臋cej pieni臋dzy na swoim barze

Strategia, kt贸r膮 zamierzasz zarz膮dza膰 w swoim biznesie powinna skupia膰 si臋 na tym, jak ludzie my艣l膮, dlaczego przychodz膮 do Twojego baru i co ich motywuje do spr贸bowania drink贸w, kt贸re oferujesz w swoim menu.
W ten spos贸b b臋dziesz w stanie okre艣li膰, czego chc膮 Twoi klienci i jakie potrzeby musisz zaspokoi膰 w czasie ich pobytu w Twoim barze.
Stw贸rz biznesplan, aby zarabia膰 pieni膮dze na swoim barze

Musisz wzi膮膰 pod uwag臋 kilka aspekt贸w, aby wybra膰 model biznesowy , kt贸ry zamierzasz wykorzysta膰 do rozwoju swojej firmy.
Ka偶dy biznes jest inny, dlatego nale偶y rozwa偶y膰 strategie, kt贸re id膮 w parze z menu i rodzajem us艂ug, kt贸re chcesz zaoferowa膰 swoim klientom.
Jednym z aspekt贸w, kt贸re nale偶y rozwa偶y膰 jest lokalizacja miejsca, poniewa偶 rodzaj dost臋pu, 偶e ludzie maj膮 b臋dzie okre艣li膰 rodzaj klienta masz.
Opr贸cz lokalizacji, projekt i wystr贸j musi by膰 harmonijny, tak aby klientela czu艂a si臋 swobodnie i w pe艂ni korzysta艂a z us艂ug.
Nie zapomnij o serwisie

Serwis jest jednym z najwa偶niejszych punkt贸w i tym, kt贸ry pomaga Twojej firmie odr贸偶ni膰 si臋 od reszty. Wykorzystaj cz臋艣膰 bud偶etu firmy na szkolenia dla wszystkich pracownik贸w, uwaga i obs艂uga s膮 kluczem do sukcesu w tym sektorze.
Nale偶y upewni膰 si臋, 偶e kelnerzy zapewniaj膮 doskona艂膮 obs艂ug臋.
Kiedy klienci czuj膮 si臋 zadowoleni i dobrze obs艂u偶eni, b臋d膮 promowa膰 Twoj膮 firm臋 w艣r贸d swoich znajomych lub rodziny. Opowiedz膮 o swoich do艣wiadczeniach i zaprosz膮 do odwiedzenia Twojej firmy. To jest najlepsza reklama, jaka istnieje.
Obserwuj konkurencj臋 i b膮d藕 na bie偶膮co

Hiszpania jest jednym z najbardziej konkurencyjnych kraj贸w dla bar贸w. Zdaj膮c sobie spraw臋 z trend贸w i zwyczaj贸w, kt贸re s膮 obs艂ugiwane w miejscowo艣ci, w kt贸rej znajduje si臋 bar, pomo偶e Ci stworzy膰 przyjemn膮 przestrze艅 dla publiczno艣ci, kt贸r膮 masz zamiar otrzyma膰 w swoim biznesie.
Ka偶dy biznes potrzebuje unikalnej osobowo艣ci i oferty, to prawda. Nie oznacza to jednak, 偶e powiniene艣 trzyma膰 si臋 z dala od aktualnych trend贸w. To mo偶e by膰 b艂膮d.
Sztuczki zwi臋kszaj膮ce zyski baru

B臋d膮c bardzo wymagaj膮c膮 us艂ug膮, wymaga wiele uwagi i zaplanowania strategii.
Wiele z bar贸w, kt贸re osi膮gn臋艂y sukces, nie by艂y w stanie go utrzyma膰, poniewa偶 pozwoli艂y na opuszczenie gardy, przekonane, 偶e ich us艂ugi by艂y najlepsze.
Nie powinno to mie膰 miejsca w przypadku Twojego baru, dlatego doradzimy Ci, jak podej艣膰 do ka偶dego aspektu dzia艂alno艣ci z innego punktu widzenia ni偶 reszta.
Serwis i jeszcze wi臋cej serwisu

Obs艂uga klienta to punkt, kt贸ry zadecyduje o tym, czy ludzie wyjd膮 ze sklepu bez ch臋ci powrotu, czy z dobrym do艣wiadczeniem, kt贸re sprawi, 偶e b臋d膮 cz臋sto wraca 膰.
Je艣li masz sta艂ych klient贸w, traktuj ich po imieniu, aby doda膰 ciep艂a do obs艂ugi. A je艣li jest to ich pierwszy raz, b膮d藕 uprzejmy i przedstaw si臋 zanim przyjmiesz zam贸wienie. To jest gest, kt贸ry si臋 spodoba.
W przypadku, gdy 偶aden kelner nie mo偶e przez chwil臋 obs艂u偶y膰 klienta, idealnym rozwi膮zaniem jest zaproponowanie mu tapas i poinformowanie go, 偶e zostanie wkr贸tce obs艂u偶ony. Minuty oczekiwania przy stole cz臋sto ci膮gn膮 si臋 w niesko艅czono艣膰.
Innym wa偶nym punktem jest to, 偶e nale偶y szczeg贸艂owo s艂ucha膰 klienta, kiedy maj膮 zamiar zam贸wi膰 nap贸j, kt贸ry chc膮 spo偶ywa膰.
Podanie niew艂a艣ciwego napoju zdenerwuje ich i zaczn膮 nie ufa膰 obs艂udze, wi臋c mog膮 nie da膰 napiwku lub, w najgorszym przypadku, nie wr贸ci膰 do lokalu.
B艂yszcz膮ca jak z艂oto infrastruktura, aby zarobi膰 wi臋cej pieni臋dzy na swoim barze

Pierwsze wra偶enie lokalu jest tym, co ma zach臋ci膰 klient贸w do konsumpcji lub opuszczenia go bez s iadania.
Ludzie szukaj膮 przyjemnych chwil, w kt贸rych obecne s膮 ich doznania zmys艂owe. Ale co wi臋cej, higiena jest czym艣, czego nie nale偶y pomija膰.
Brudna pod艂oga lub brudny bar s膮 oznakami mo偶liwych b艂臋d贸w w obs艂udze serwowanych w lokalupotraw i napoj贸w. Brudne powierzchnie daj膮 do my艣lenia o 藕le umytych szklankach, kubkach i talerzach.
Ponadto, przyci膮ga to szkodniki, bakterie i zarazki, kt贸re teraz bardziej ni偶 kiedykolwiek mog膮 zaszkodzi膰 zdrowiu.
Wszyscy pracownicy firmy powinni zosta膰 poinstruowani,aby utrzymywa膰 porz膮dek i schludno艣膰 w swojej pracy, tak aby na pocz膮tku i na ko艅cu dnia pracownicy obs艂ugi technicznej przeprowadzili gruntowne sprz膮tanie ca艂ego obiektu.
Precyzyjne menu: unikaj dezorientacji swojej grupy docelowej

Ludzie maj膮 w zwyczaju spo偶ywa膰 to samo z obawy przed pr贸bowaniem nowych mieszanek lub nie lubi膰 tego, co zosta艂o zam贸wione na zam贸wienie.
Aby przyci膮gn膮膰 uwag臋 klienta nale偶y zapewni膰 proste menu, w kt贸rym klienci zobacz膮 napoje i tapas, kt贸re zach臋c膮 ich do spr贸bowania czego艣 nowego.
Je艣li ludzie nie maj膮 menu, a kelner wymienia tylko nazwy napoj贸w, nie b臋d膮 zmotywowani do wybrania czego艣 innego i zam贸wi膮 to, co zwykle.
W menu powinien by膰 r贸wnie偶 podany koszt napoju.
Je艣li klient nie zna ceny tego, co spo偶ywa, a Tw贸j rachunek jest drogi, mo偶e nie da膰 napiwku. Nie b臋d膮 te偶 chcieli wraca膰 do tego miejsca.
Liczy si臋 ka偶dy szczeg贸艂: zwr贸膰 uwag臋 na wizerunek swoich kelner贸w i personelu

Chocia偶 wcze艣niej rozmawiali艣my o higienie, kt贸ra powinna odzwierciedla膰 lokalno艣膰, personel, kt贸ry j膮 obs艂uguje nie jest daleko w tyle.
Ubrania kelner贸w i barman贸w musz膮 by膰 prane codziennie, aby usun膮膰 wszelkie bakterie i plamy.
W barach mundury nie brudz膮 si臋 produktami trudno zmyw alnymi, ale nie s膮 od tego wolne.
Personel powinien r贸wnie偶 dba膰 o higien臋 i my膰 r臋ce przed dotkni臋ciem jakiejkolwiek 偶ywno艣ci.
Nic nie odstrasza klienta bardziej ni偶 kelner o z艂ym wygl膮dzie, z brudnymi paznokciami lub postrz臋pionym ubraniem. Pomy艣l o tym, czy czu艂by艣 si臋 komfortowo w艣r贸d kelner贸w o takich cechach?
Rozszerzenie menu napoj贸w – spos贸b na zarobienie wi臋kszych pieni臋dzy na barze

Je艣li Tw贸j bar ma jaki艣 motyw przewodni, pobaw si臋 nim i stw贸rz drinki, kt贸re b臋d膮 do niego pasowa膰. Pomys艂 na unikalne koktajle zach臋ca ich do pr贸bowania nowych rzeczy. W takim przypadku czuj膮 si臋 komfortowo, ciesz膮c si臋 dobrym barem.
Oferowanie szerokiego wachlarza opcji pomo偶e klientom wybra膰 t臋, kt贸ra im odpowiada. Ponadto, zapisanie kilku szczeg贸艂贸w dotycz膮cych sposobu, w jaki chc膮 spo偶ywa膰 nap贸j, daje im spersonalizowan膮 obs艂ug臋.
Barman musi wykona膰 zam贸wienie co do joty, aby drinki serwowane klientom nie by艂y zbyt mocne, s艂odkie lub mi臋kkie w przeciwie艅stwie do tego, co zam贸wili.
Przyjazna atmosfera przyci膮ga wi臋cej ludzi

Bary to miejsca, kt贸re powinny t臋tni膰 偶yciem i sprawia膰, 偶e chcesz si臋 na chwil臋 odci膮膰 od 艣wiata.
Muzyka i o艣wietlenie, kt贸re masz w swoim barze pomo偶e zmieni膰 nastr贸j ludzi w lokalu.
Nale偶y uwa偶a膰 na zbyt s艂abe o艣wietlenie lub zbyt g艂o艣n膮 muzyk臋, poniewa偶 mo偶e to powodowa膰 problemy w komunikacji z klientami.
Ponadto, aby poprawi膰 niekt贸re aspekty swojej dzia艂alno艣ci, mo偶na zapyta膰 ich, podczas gdy oni czekaj膮 na rachunek, co my艣leli o us艂udze i co chcieliby poprawi膰.
B艂臋dy, kt贸rych nale偶y unika膰 w swoim barze

Za艂o偶eniebaru, od samego pocz膮tku, nie jest 艂atwym zadaniem. Po otwarciu, zarz膮dzanie nie jest albo. Chocia偶 wszyscy my艣l膮, 偶e to proste, trzeba wykona膰 szereg krok贸w, aby zarabia膰 pieni膮dze z baru i nie podda膰 si臋 bankructwu.
Wi臋kszo艣膰 bar贸w wycenia napoje i tapas w swoim menu zgodnie z tym, co oferuje konkurencja, ale najwa偶niejsz膮 rzecz膮 jest posiadanie prawdziwej struktury koszt贸w.
Je艣li nie masz struktury koszt贸w w miejscu, mo偶esz sprzedawa膰 produkty po znacznie ni偶szej cenie ni偶 naprawd臋 powiniene艣 i to tworzy du偶膮 strat臋 dla Twojej firmy.
Musisz wyceni膰 to, co oferujesz, w oparciu o koszty dostawc贸w ka偶dego ze sk艂adnik贸w i narz臋dzi, kt贸rych potrzebujesz, aby utrzyma膰 sw贸j bar w ruchu.
Mo偶esz por贸wna膰 bar konkurencji, ale ka偶dy z nich ma inny bud偶et i dostawc贸w.
Widzia艂e艣 ceny, teraz sprawd藕 swoje koszty!
Innym powtarzaj膮cym si臋 b艂臋dem jest nadmierne zwracanie uwagi na koszty zmienne, takie jak cena napoju gazowanego lub beczki napoju, a nie zwracanie uwagi na koszty sta艂e lokalu.
Koszty te nale偶y podda膰 przegl膮dowi. Mo偶esz p艂aci膰 miesi臋czn膮 op艂at臋 za us艂ug臋, z kt贸rej nie korzysta艂e艣 od kilku sezon贸w.
Na pocz膮tku bar mo偶e by膰 drogim biznesem. Dzieje si臋 tak dlatego, 偶e musisz przebudowa膰 lokal, kupi膰 sprz臋t, meble, uzyska膰 pozwolenia i patenty, a tak偶e kupi膰 napoje, kt贸re b臋dziesz serwowa膰.
Przedsi臋biorcy najcz臋艣ciej podejmuj膮 decyzj臋 o finansowaniu tego typu przedsi臋wz i臋膰. Oznacza to, 偶e cz臋艣膰 zysk贸w z lokalu b臋dzie przeznaczana na sp艂at臋 otrzymanego kapita艂u i jego odsetek.
Je艣li musisz, id藕 na finansowanie, ale nie zad艂u偶aj si臋 ponad to, na co mo偶esz sobie pozwoli膰. Mo偶esz zbankrutowa膰 w kr贸tkim czasie.
Z艂e przechowywanie oznacza straty
Logiczne zarz膮dzanie barem polega na posiadaniu magazynu napoj贸w. W ten spos贸b mo偶na oferowa膰 swoje preparaty bez obawy, 偶e w 艣rodku udanej nocy zabraknie surowc贸w.
Trzeba jednak mie膰 na uwadze aktywa, kt贸re s膮 zwi膮zane. Poniewa偶 produkt nie rotuje z magazynu do baru, nie pozwala to na rozw贸j firmy, poniewa偶 nie jest to op艂acalne.
Musisz analizowa膰 zam贸wienia klient贸w, co chc膮 na co dzie艅 i zaopatrywa膰 si臋 w produkty, kt贸re maj膮 najwy偶sz膮 rentowno艣膰 i obr贸t.
Poprzez rotacj臋 produkt贸w nie pozwalasz, aby kt贸ry艣 z nich straci艂 wa偶no艣膰 i sta艂 si臋 cz臋艣ci膮 ryzyka dla firmy.
Nieumiej臋tno艣膰 zarz膮dzania wszystkimi szczeg贸艂ami
Otwarcie baru to co艣 wi臋cej ni偶 tylko przyczepianie parasolek do koktajli i zbieranie rachunk贸w od klient贸w.
Firma musi mie膰 personel odpowiedzialny za inwentaryzacj臋, kt贸ry zarz膮dza zak艂adem, por贸wnuj膮c, kt贸ry jest najlepszym dostawc膮 i kt贸re produkty generuj膮 najwi臋kszy zysk.
Zwi臋ksz swoje zyski dzi臋ki najlepszemu dostawcy

Jako przedsi臋biorcy, chcesz zaoferowa膰 najlepsze us艂ugi w zarz膮dzaniu barem tak, 偶e klienci wracaj膮, aby cieszy膰 si臋 przyjemnym czasem z przyjaci贸艂mi lub rodzin膮.
W sklepie internetowym Monouso mamy dla Ciebie narz臋dzia, kt贸rych potrzebujesz, aby serwowa膰 napoje z Twojego menu w najlepszych szklankach i fili偶ankach w bran偶y.
W us艂ugach, kt贸re oferujemy, otrzymujesz jako艣膰, kt贸rej szukasz w produktach w najlepszej cenie
Plastikowe kubki
Jednorazowe kubki plastikowe s膮 sprzymierze艅cem w firmach takich jak bary, poniewa偶 oszcz臋dzaj膮 czas podawania napoj贸w i nie trzeba czeka膰 na ich umycie.
Je艣li nie chcesz u偶ywa膰 jednorazowych kubk贸w, oferujemy r贸wnie偶 kubki wielokrotnego u偶ytku. Maj膮 wyko艅czenie przypominaj膮ce szk艂o, s膮 sztywne i bardzo wytrzyma艂e.
S膮 one dost臋pne w r贸偶nych rozmiarach, kolorach i materia艂ach produkcyjnych.
Wybierz te, kt贸re najbardziej przemawiaj膮 do Ciebie w oparciu o wystr贸j i motyw przewodni Twojego baru, a b臋dziesz mia艂 jeszcze jeden element do zapewnienia najwy偶szej klasy us艂ug.
Kubki plastikowe
Pami臋taj, 偶e nie wszyscy bywalcy Twojego lokalu spo偶ywaj膮 napoje alkoholowe, dlatego zaproponuj im kaw臋, kt贸ra ich zafascynuje.
W Monouso mamy dla Pa艅stwa klient贸w idealne kubki plastikowe, kt贸re pozwol膮 im cieszy膰 si臋 dobr膮, gor膮c膮 kaw膮.
Fili偶anki te daj膮 nut臋 prostoty i elegancji podczas degustacji kawy. Zapewniamy, 偶e b臋d膮 chcieli wraca膰 do Twojej firmy.
Plastikowe kubki
Czasami wyb贸r kieliszk贸w , kt贸re powinny znale藕膰 si臋 w meblach barowych jest skomplikowanym zadaniem, dlatego te偶 u艂atwiamy to zadanie, dziel膮c kieliszki wed艂ug Pa艅stwa potrzeb.
W naszym dziale kieliszk贸w plastikowych znajd膮 Pa艅stwo idealne modele do win, koktajli i innych trunk贸w. Najlepsz膮 rzecz膮 jest jako艣膰 i odporno艣膰, jak膮 posiadaj膮.
Nie my艣l, 偶e poniewa偶 s膮 one z tworzywa sztucznego s膮 one crappy produkt, mamy dla wszystkich gust贸w i z poziomu elegancji, kt贸re wymagaj膮 dla Twojej firmy.
Dzbanki, butelki i termosy
Z tych przybor贸w w barze mo偶na s艂u偶y膰 napoje i koktajle, kt贸re s膮 dla grup rodziny i przyjaci贸艂, kt贸rzy zu偶ywaj膮 w Twojej firmie.
Odwied藕 nasz膮 sekcj臋 dzbank贸w, butelek i termos贸w, aby odkry膰 szerok膮 gam臋 opcji, kt贸re Monouso oferuje, aby pom贸c Ci w zarz膮dzaniu Twoim biznesem.
S艂omki do picia
S艂omki do napoj贸w s膮 bez w膮tpienia jednym z najcz臋艣ciej u偶ywanych produkt贸w w barze lub pubie.
Opr贸cz tego, 偶e stanowi膮 element dekoracyjny, sprawiaj膮, 偶e oferowane przez Ciebie napoje maj膮 wi臋cej osobowo艣ci i przyci膮gaj膮 wzrok ka偶dego.
W naszym sklepie internetowym otrzymasz s艂omki o r贸偶nych kolorach i materia艂ach wykonania, idealne, aby nada膰 odrobin臋 wysoko艣ci ka偶demu z Twoich przygotowa艅.
Z t膮 ostatni膮 list膮 produkt贸w do Twojego baru nie mamy w膮tpliwo艣ci, 偶e b臋dziesz wymiata艂. Gotowy?