Je艣li my艣lisz o za艂o偶eniu nowej restauracji, ale w przestrzeni nie ma miejsca do gotowania, nie ma si臋 czym martwi膰. Dzi艣 odkryjemy, jakie potrawy mo偶na serwowa膰 w barze bez kuchni.
Je艣li znajdziesz si臋 w takiej sytuacji, te wskaz贸wki pomog膮 Ci zaskoczy膰 go艣ci i przyku膰 ich uwag臋. I oczywi艣cie s膮 to r贸wnie偶 przepisy dla baru bez palarni.
Nie martw si臋, je艣li nie masz miejsca w swoim barze, aby zainstalowa膰 kuchni臋, oto kilka opcji, aby zdoby膰 swoich klient贸w szybkimi i 艂atwymi do przygotowania przepisami.
Dowiedz si臋 wi臋cej o cateringu dla bar贸w bez kuchni i r贸偶nych opcjach, kt贸re mo偶esz w艂膮czy膰 do swojego menu, aby wyr贸偶ni膰 si臋 na tle konkurencji.
9 najlepszych pomys艂贸w dla bar贸w z w艂asnym wy偶ywieniem

Bar bez kuchni nie musi by膰 czynnikiem ograniczaj膮cym dobr膮 obs艂ug臋. Jeste艣 w pe艂ni zdolny do zapewnienia swoim klientom opcji, aby cieszy膰 si臋 smacznymi przek膮skami.
Tosty z kozim serem i miodem
Jedn膮 z opcji przygotowania jedzenia barowego bez kuchni jest tost z kozim serem i cebul膮. Do wykonania tej przystawki b臋dziesz potrzebowa艂 chleba bagietki, koziego sera i miodu.
Umie艣膰 kromki chleba w tosterze na kilka minut, a podczas gdy czekasz, pokr贸j kozi ser w plasterki.
Kiedy pieczywo b臋dzie gotowe, umie艣膰 plasterek sera na ka偶dej kromce tostu i dodaj mi贸d dla innego akcentu.
Picadillo z tu艅czyka do bar贸w bez gotowania
Picadillo z tu艅czyka to idealna alternatywa na szybk膮 przek膮sk臋 do bar贸w no-cook.
Sk艂adniki, kt贸rych b臋dziesz potrzebowa膰, aby cieszy膰 si臋 t膮 pyszn膮 przystawk膮 to: tu艅czyk, gotowane jajko, kapary, czerwona papryka, majonez, ketchup, musztarda, s贸l i pieprz.
Wystarczy, 偶e pokroisz sk艂adniki w kostk臋 i dobrze wymieszasz je w misce.
Aby zaprezentowa膰 to picadillo mo偶na poda膰 je na chlebie tostowym lub z krakersami.
Tartaletka z serem i 艂ososiem
Kanapki z serem i 艂ososiem to gwiazdy cateringu dla bar贸w samoobs艂ugowych, poniewa偶 s膮 tak 艂atwe do przygotowania.
Do przygotowania kanapek z serem i 艂ososiem potrzebne b臋d膮: w臋dzony 艂oso艣, pasta serowa, tarteletki i kilka ga艂膮zek szczypiorku.
Proces przygotowania tych przek膮sek barowych no-cook polega na rozsmarowaniu serka na tartaletce, po艂o偶eniu na wierzchu ma艂ego kawa艂ka 艂ososia i udekorowaniu wst膮偶k膮 szczypiorkow膮.
Brie z d偶emem, idealny do bar贸w samoobs艂ugowych
Kolejn膮 idealn膮 przek膮sk膮, kt贸r膮 warto w艂膮czy膰 do menu baru samoobs艂ugowego jest ser brie z d偶 emem. Ta przek膮ska jest nieco bardziej skomplikowana, poniewa偶 do jej przygotowania trzeba b臋dzie u偶y膰 frytkownicy.
Potrzebne sk艂adniki to: ser brie, d偶em malinowy, roztrzepane jajka, m膮ka i bu艂ka tarta do ciasta.
Przygotowanie jest proste, kroisz ser brie na ma艂e kawa艂ki, a nast臋pnie obtaczasz ser w m膮ce, jajkach i bu艂ce tartej. Podczas panierowania kawa艂k贸w sera, w艂贸偶 je do lod贸wki na co najmniej 10 minut.
W艂膮cz frytownic臋 i w艂贸偶 du偶膮 ilo艣膰 oleju, poczekaj a偶 si臋 nagrzeje.
Sma偶y膰 kawa艂ki brie na z艂oty kolor, wyj膮膰 panierowane kawa艂ki z frytkownicy, umie艣ci膰 je na papierze, aby usun膮膰 nadmiar oleju i s膮 gotowe do jedzenia.
Szasz艂yki z szynki serrano
Przygotowanie 艂atwych szasz艂yk贸w do baru no-cook to zadanie, kt贸re zajmie Ci zaledwie kilka minut, przepis, kt贸ry – opr贸cz tego, 偶e jest orze藕wiaj膮cy – jest pyszny.
Szasz艂yki z szynki serrano to oryginalna i 艂atwa do wykonania przek膮ska do no-cook baru , potrzebujesz szynki iberyjskiej, melona, wina i kilku listk贸w mi臋ty.
Przygotuj kulki melona za pomoc膮 specjalnej 艂y偶ki, umie艣膰 je w misce i maceruj z winem.
Nast臋pnie pokr贸j szynk臋 iberyjsk膮 w paski i owi艅 kulki melona drewnianym szpikulcem. Aby zako艅czy膰 prezentacj臋, udekoruj listkiem mi臋ty .
bar bez kuchni, czyli Sushi!
Sushi to barowa potrawa typu no-cook, kt贸ra – cho膰 wymaga d艂ugiego czasu – jest wci膮偶 prosta w przygotowaniu.
Sk艂adniki s膮 r贸偶norodne, mo偶na miesza膰 r贸偶ne smaki, a produkt ko艅cowy nie b臋dzie mia艂 sobie r贸wnych.
Aby przygotowa膰 t臋 przek膮sk臋 z baton贸w no-cook, wykonaj poni偶sze kroki:
- Zacznij od ugotowania ry偶u, kt贸ry jest przygotowany przy u偶yciu octu ry偶owego i cukru. Gdy b臋dzie gotowy, pozostaw do odstania w temperaturze pokojowej.
- Pokr贸j 艂ososia na paski o grubo艣ci 1 cm.
- Przetnij arkusz nori na p贸艂, aby uformowa膰 rolk臋.
- Umie艣膰 szorstk膮 stron膮 arkusza nori do g贸ry na macie i przykryj go ry偶em, pozostawiaj膮c p贸艂centymetrow膮 przestrze艅 odkryt膮 na g贸rze arkusza, co pozwoli nam bez problemu zamkn膮膰 rolk臋.
- Na wierzchu ry偶u dodajemy troch臋 wasabi, paski 艂ososia i inne sk艂adniki, takie jak og贸rek, awokado i serek 艣mietankowy, aby zapewni膰 dinerowi do艣wiadczenie pe艂ne smak贸w.
- We藕 mat臋 i wykonaj pierwszy obr贸t do miejsca, gdzie znajduj膮 si臋 sk艂adniki i mocno naci艣nij, ostro偶nie podnosz膮c mat臋, a偶 maki zostanie zamkni臋te.
- Pokr贸j rolk臋 na r贸wne cz臋艣ci, aby zapobiec rozpadaniu si臋 rolki.
- Podawaj rolki sushi z sosem sojowym.
Zaleceniem podczas przygotowywania tego dania dla bar贸w samoobs艂ugowych jest zrobienie kilku rolek i czekanie z ich krojeniem podczas serwowania. Wa偶ne jest r贸wnie偶, aby przechowywa膰 je w lod贸wce, aby zapobiec uszkodzeniom.
Jajeczne tapas z tu艅czykiem
Tapas jajeczne z tu艅czykiem to idealna przek膮ska do zjedzenia latem, do przygotowania tej przek膮ski dla bar贸w samoobs艂ugowych potrzebne b臋d膮: tu艅czyk, gotowane jajka, majonez, oliwki i anchois.
Wystarczy przekroi膰 ugotowane jajko na p贸艂, usun膮膰 偶贸艂tko i wymiesza膰 je z majonezem i tu艅czykiem. Nast臋pnie nape艂nij jajka, do dekoracji u偶yj oliwek i anchovies.
Rolka z 艂ososiem i serkiem 艣mietankowym
Rolka z 艂ososia i kremowego sera jest prostym w przygotowaniu i pe艂nym smaku daniem. Potrzebne b臋d膮 paski 艂ososia, serek 艣mietankowy i paski szczypiorku.
Pokr贸j paski 艂ososia na d艂ugo艣膰 10 centymetr贸w, posmaruj paski serkiem 艣mietankowym, zwi艅 ostro偶nie i zwi膮偶 szczypiorkiem, aby uzyska膰 wyj膮tkow膮 prezentacj臋.
Specjalne carpaccio wo艂owe montadito
Specjalne carpaccio wo艂owe montadito to lekka przek膮ska, kt贸ra idealnie nadaje si臋 jako przystawka w menu baru samoobs艂ugowego, poniewa偶 jest tak 艂atwa do przygotowania.
Aby j膮 przygotowa膰, nale偶y pokroi膰 kromki chleba tostowego i z艂o偶y膰 montadito z sa艂at膮 i carpaccio wo艂owym.
W sk艂ad dressingu wchodzi winegret z oliw膮, s贸l, pieprz i parmezan, aby nada膰 prezentacji inny akcent.
Zalety posiadania bar贸w samoobs艂ugowych

Istnieje wiele zalet posiadania baru bez kuchni:
- Szybkie zwracanie uwagi na diner贸w.
- U艂atwienie kontroli i automatyzacji proces贸w.
- Wyr贸偶nienie si臋 na tlekonkurencji.
- Urz膮dzenia takie jak frytkownice i tostery mog膮 by膰 u偶ywane przez personel pracuj膮cy w biznesie, nie jest wymagany kucharz.
- Ograniczone wykorzystanie sprz臋tu u偶ywanego do przygotowywania potraw zmniejsza koszty energii elektrycznej i materia艂贸w eksploatacyjnych, takich jak olej do sma偶enia.
Pytania
Czy mog臋 za艂o偶y膰 bar bez kuchni?
Oczywi艣cie, nie ma problemu. Mo偶esz zaproponowa膰 alternatywne opcje, 艂atwe do przygotowania i pe艂ne smaku.