fbpx

Pokrowce na bary z własnym wyżywieniem

9 mejores ideas para bares sin cocina

Jeśli myślisz o założeniu nowej restauracji, ale w przestrzeni nie ma miejsca do gotowania, nie ma się czym martwić. Dziś odkryjemy, jakie potrawy można serwować w barze bez kuchni.

Jeśli znajdziesz się w takiej sytuacji, te wskazówki pomogą Ci zaskoczyć gości i przykuć ich uwagę. I oczywiście są to również przepisy dla baru bez palarni.

Nie martw się, jeśli nie masz miejsca w swoim barze, aby zainstalować kuchnię, oto kilka opcji, aby zdobyć swoich klientów szybkimi i łatwymi do przygotowania przepisami.

Dowiedz się więcej o cateringu dla barów bez kuchni i różnych opcjach, które możesz włączyć do swojego menu, aby wyróżnić się na tle konkurencji.

9 najlepszych pomysłów dla barów z własnym wyżywieniem

Bar z własnym wyżywieniem Kto powiedział, że to ogranicza?

Bar bez kuchni nie musi być czynnikiem ograniczającym dobrą obsługę. Jesteś w pełni zdolny do zapewnienia swoim klientom opcji, aby cieszyć się smacznymi przekąskami.

Tosty z kozim serem i miodem

Jedną z opcji przygotowania jedzenia barowego bez kuchni jest tost z kozim serem i cebulą. Do wykonania tej przystawki będziesz potrzebował chleba bagietki, koziego sera i miodu.

Umieść kromki chleba w tosterze na kilka minut, a podczas gdy czekasz, pokrój kozi ser w plasterki.

Kiedy pieczywo będzie gotowe, umieść plasterek sera na każdej kromce tostu i dodaj miód dla innego akcentu.

Picadillo z tuńczyka do barów bez gotowania

Picadillo z tuńczyka to idealna alternatywa na szybką przekąskę do barów no-cook.

Składniki, których będziesz potrzebować, aby cieszyć się tą pyszną przystawką to: tuńczyk, gotowane jajko, kapary, czerwona papryka, majonez, ketchup, musztarda, sól i pieprz.

Wystarczy, że pokroisz składniki w kostkę i dobrze wymieszasz je w misce.

Aby zaprezentować to picadillo można podać je na chlebie tostowym lub z krakersami.

Tartaletka z serem i łososiem

Kanapki z serem i łososiem to gwiazdy cateringu dla barów samoobsługowych, ponieważ są tak łatwe do przygotowania.

Do przygotowania kanapek z serem i łososiem potrzebne będą: wędzony łosoś, pasta serowa, tarteletki i kilka gałązek szczypiorku.

Proces przygotowania tych przekąsek barowych no-cook polega na rozsmarowaniu serka na tartaletce, położeniu na wierzchu małego kawałka łososia i udekorowaniu wstążką szczypiorkową.

Brie z dżemem, idealny do barów samoobsługowych

Kolejną idealną przekąską, którą warto włączyć do menu baru samoobsługowego jest ser brie z dż emem. Ta przekąska jest nieco bardziej skomplikowana, ponieważ do jej przygotowania trzeba będzie użyć frytkownicy.

Potrzebne składniki to: ser brie, dżem malinowy, roztrzepane jajka, mąka i bułka tarta do ciasta.

Przygotowanie jest proste, kroisz ser brie na małe kawałki, a następnie obtaczasz ser w mące, jajkach i bułce tartej. Podczas panierowania kawałków sera, włóż je do lodówki na co najmniej 10 minut.

Włącz frytownicę i włóż dużą ilość oleju, poczekaj aż się nagrzeje.

Smażyć kawałki brie na złoty kolor, wyjąć panierowane kawałki z frytkownicy, umieścić je na papierze, aby usunąć nadmiar oleju i są gotowe do jedzenia.

Szaszłyki z szynki serrano

Przygotowanie łatwych szaszłyków do baru no-cook to zadanie, które zajmie Ci zaledwie kilka minut, przepis, który – oprócz tego, że jest orzeźwiający – jest pyszny.

Szaszłyki z szynki serrano to oryginalna i łatwa do wykonania przekąska do no-cook baru , potrzebujesz szynki iberyjskiej, melona, wina i kilku listków mięty.

Przygotuj kulki melona za pomocą specjalnej łyżki, umieść je w misce i maceruj z winem.

Następnie pokrój szynkę iberyjską w paski i owiń kulki melona drewnianym szpikulcem. Aby zakończyć prezentację, udekoruj listkiem mięty .

bar bez kuchni, czyli Sushi!

Sushi to barowa potrawa typu no-cook, która – choć wymaga długiego czasu – jest wciąż prosta w przygotowaniu.

Składniki są różnorodne, można mieszać różne smaki, a produkt końcowy nie będzie miał sobie równych.

Aby przygotować tę przekąskę z batonów no-cook, wykonaj poniższe kroki:

  1. Zacznij od ugotowania ryżu, który jest przygotowany przy użyciu octu ryżowego i cukru. Gdy będzie gotowy, pozostaw do odstania w temperaturze pokojowej.
  2. Pokrój łososia na paski o grubości 1 cm.
  3. Przetnij arkusz nori na pół, aby uformować rolkę.
  4. Umieść szorstką stroną arkusza nori do góry na macie i przykryj go ryżem, pozostawiając półcentymetrową przestrzeń odkrytą na górze arkusza, co pozwoli nam bez problemu zamknąć rolkę.
  5. Na wierzchu ryżu dodajemy trochę wasabi, paski łososia i inne składniki, takie jak ogórek, awokado i serek śmietankowy, aby zapewnić dinerowi doświadczenie pełne smaków.
  6. Weź matę i wykonaj pierwszy obrót do miejsca, gdzie znajdują się składniki i mocno naciśnij, ostrożnie podnosząc matę, aż maki zostanie zamknięte.
  7. Pokrój rolkę na równe części, aby zapobiec rozpadaniu się rolki.
  8. Podawaj rolki sushi z sosem sojowym.

Zaleceniem podczas przygotowywania tego dania dla barów samoobsługowych jest zrobienie kilku rolek i czekanie z ich krojeniem podczas serwowania. Ważne jest również, aby przechowywać je w lodówce, aby zapobiec uszkodzeniom.

Jajeczne tapas z tuńczykiem

Tapas jajeczne z tuńczykiem to idealna przekąska do zjedzenia latem, do przygotowania tej przekąski dla barów samoobsługowych potrzebne będą: tuńczyk, gotowane jajka, majonez, oliwki i anchois.

Wystarczy przekroić ugotowane jajko na pół, usunąć żółtko i wymieszać je z majonezem i tuńczykiem. Następnie napełnij jajka, do dekoracji użyj oliwek i anchovies.

Rolka z łososiem i serkiem śmietankowym

Rolka z łososia i kremowego sera jest prostym w przygotowaniu i pełnym smaku daniem. Potrzebne będą paski łososia, serek śmietankowy i paski szczypiorku.

Pokrój paski łososia na długość 10 centymetrów, posmaruj paski serkiem śmietankowym, zwiń ostrożnie i zwiąż szczypiorkiem, aby uzyskać wyjątkową prezentację.

Specjalne carpaccio wołowe montadito

Specjalne carpaccio wołowe montadito to lekka przekąska, która idealnie nadaje się jako przystawka w menu baru samoobsługowego, ponieważ jest tak łatwa do przygotowania.

Aby ją przygotować, należy pokroić kromki chleba tostowego i złożyć montadito z sałatą i carpaccio wołowym.

W skład dressingu wchodzi winegret z oliwą, sól, pieprz i parmezan, aby nadać prezentacji inny akcent.

Zalety posiadania barów samoobsługowych

Zalety posiadania baru z własnym wyżywieniem
Zalety posiadania baru samoobsługowego

Istnieje wiele zalet posiadania baru bez kuchni:

  1. Szybkie zwracanie uwagi na dinerów.
  2. Ułatwienie kontroli i automatyzacji procesów.
  3. Wyróżnienie się na tlekonkurencji.
  4. Urządzenia takie jak frytkownice i tostery mogą być używane przez personel pracujący w biznesie, nie jest wymagany kucharz.
  5. Ograniczone wykorzystanie sprzętu używanego do przygotowywania potraw zmniejsza koszty energii elektrycznej i materiałów eksploatacyjnych, takich jak olej do smażenia.

Pytania

Czy mogę założyć bar bez kuchni?

Oczywiście, nie ma problemu. Możesz zaproponować alternatywne opcje, łatwe do przygotowania i pełne smaku.

Zostaw odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

PODSTAWOWE INFORMACJE O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH

Przeznaczenie: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Prawa: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Odbiorcy: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitymizacja: Consentimiento del interesado.

Odpowiedzialny: Envalia Group, S.L.

Informacje dodatkowe: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.