Wielkanocjest tuż za rogiem, a to oznacza, że wszystkie tradycje związane z tym wielkim świętem odbywają się w tych dniach. Skorzystaj z tej uroczystości, aby nadać swojej restauracji wartość dodaną i zaoferować specjalne menu z daniami, których nie można przegapić w Twojej restauracji na Wielkanoc.
Dzięki temu prostemu pomysłowi będziesz w stanie zaoferować swoim klientom gastronomiczne menu, a także wyróżnisz się na tle konkurencji możliwością spróbowania przez swoich klientów najlepszych typowych potraw wielkanocnych.
Z Monouso chcemy wam pomóc w tej misji, więc zostawiamy wam kilka kulinarnych propozycji, których nie może zabraknąć w waszej restauracji w okresie świąt wielkanocnych. Są to bardzo łatwe do przygotowania potrawy, które dadzą plus Twojej restauracji. Skorzystaj z okazji Wielkanocy i daj plus swojej działalności restauracyjnej!
Propozycje kulinarne dla Twojej restauracji na Wielkanoc
Napięcie przebudzenia
Potajemnica czuwania jest bardzo typową potrawą w Wielkim Tygodniu, zwłaszcza w piątek Wielkiego Postu, ze względu na religijny zakaz spożywania mięsa w tych dniach. Ten tradycyjny przepis wielkopostny zawiera głównie ciecierzycę w towarzystwie szpinaku i dorsza, wcześniej odsolonego.
Jest to bardzo typowe danie kuchni andaluzyjskiej, więc jeśli Twoja restauracja znajduje się na południu, ten przepis jest pewnym zakładem w Twoim menu.
Frittery z dorsza
Jak wiadomo, dorsz jest głównym i najbardziej typowym składnikiem Wielkanocy, dlatego też można go znaleźć w wielu tradycyjnych przepisach. Chcieliśmy również zwrócić uwagę na frytki z dorsza, ponieważ stanowią one chrupiącą i smaczną pokusę dla każdego.
Torrijas
A jeśli mówimy o deserach i słodyczach, to co z francuskim tostem? Poza tym, ich przygotowanie jest bardzo proste, a rezultat bardzo smaczny. Jeśli chcesz być po bezpiecznej stronie, zaoferuj w swoim menu możliwość spróbowania torrijas podczas Świąt Wielkanocnych.

Jest to najbardziej tradycyjny i oryginalny deser wielkanocny, który dzięki doskonałej kombinacji składników potrafi zachwycić najbardziej wykwintne podniebienia.
Smażone mleko
To samo dotyczy mleka smażonego, które powstało w wyniku połączenia praktycznie doskonałych składników: mleka, startej skórki cytrynowej, cynamonu, wanilii itp. Dobrą rzeczą jest to, że po usmażeniu możemy go ubrać w składniki, które chcemy. Wykwintne!
Skorzystaj z okazji Wielkanocy, aby dokonać małej zmiany w menu swojej restauracji i dostosować je do kulinarnych tradycji Wielkanocy. Tradycyjnie zawsze był to czas na wyjście na posiłek i kolację, więc może to być świetna okazja do zwiększenia liczby klientów.
Postaw na elegancką prezentację we wszystkich Twoich naczyniach, więc nie zapomnij zadbać o wszystkie szczegóły. Nasz opakowanie ciasta y pojemniki na lody dobra pogoda pojawiła się już w wielu miejscach, więc nie bądź zdziwiony, jeśli klienci zamówią mrożone desery!
W Monouso, sklepie internetowym z opakowaniami do żywności i daniami gastronomicznymi, polecamy Państwu wziąć za podstawę te tradycyjne propozycje kulinarne i starać się wprowadzać innowacje także z nowymi daniami, które zaskakują Państwa klientów różnymi smakami.