Wskaz贸wki dotycz膮ce pisania oryginalnego listu z przek膮skami

Tips para redactar una carta de bocadillos originales

Posiadanie karty z przek膮skami to 艣wietny pomys艂 na zwi臋kszenie przep艂ywu got贸wki w Twojej firmie.

Kanapki od dawna uwa偶ane s膮 za bardzo op艂acaln膮 opcj臋 dla bar贸w i restauracji.

S膮 one zazwyczaj wykonane z niewielu sk艂adnik贸w i s膮 bardzo szybkie w przygotowaniu, co daje mo偶liwo艣膰 wygenerowania dobrego dochodu przy niewielkim wysi艂ku.

Chcesz mie膰 oryginalne menu kanapkowe, kt贸re b臋dzie ol艣niewa膰 Twoich go艣ci? Mamy tu tajemnice, by to osi膮gn膮膰.

Jak zrobi膰 menu kanapkowe

C贸mo hacer una carta de bocadillos

Pocz膮tkowe podej艣cie, przy pisaniu menu kanapkowego, polega na uwzgl臋dnieniu fundament贸w, na kt贸rych zbudowana jest Twoja restauracja

Co to ma znaczy膰? Nie id藕 inn膮 drog膮 ni偶 ta, kt贸ra ju偶 zaznaczy艂a twoj膮 restauracj臋. Menu kanapkowe musi 艂膮czy膰 si臋 – do perfekcji – ze wszystkim, co oferujecie w swojej bran偶y: jedzeniem i napojami.

Aby to zrobi膰, nale偶y rozwa偶y膰 nast臋puj膮ce aspekty:

  • Rodzaj dzia艂alno艣ci: Tak jak w przypadku listy win lub menu da艅 oferowanych w Twojej firmie, rodzaj restauracji wyznaczy kurs na kanapki, kt贸re powinny by膰 cz臋艣ci膮 Twojego menu. Powinny by膰 skorelowane ze wszystkim, co oferujesz.
  • Opiniapubliczna: Drugim i najwa偶niejszym aspektem jest uwzgl臋dnienie opinii publicznej, kt贸ra jest obecna w Pa艅stwa firmie. Znajomo艣膰 ich gust贸w da Ci najlepsz膮 wskaz贸wk臋 do podj臋cia korzystnej decyzji, kt贸ra wygeneruje oczekiwany przep艂yw.

Wskaz贸wki dotycz膮ce tworzenia menu paskowego

Consejos para hacer una carta de bocadillos para bar

Sukces karty z przek膮skami nie jest zdefiniowany przez szcz臋艣cie, najlepiej po艣wi臋ci膰 czas na stworzenie karty, kt贸ra przyniesie niezb臋dne rezultaty.

W tym sensie zaleca si臋 przeprowadzenie nast臋puj膮cej analizy r贸偶nych aspekt贸w wynik贸w osi膮ganych w Twojej restauracji. Zobaczmy, jakie s膮.

Analiza wydajno艣ci

Jakie naczynia daj膮 ci lepsz膮 mar偶臋 zysku? Oblicz koszt produkcji, cen臋 sprzeda偶y, zyski osi膮gane przez ka偶d膮 potraw臋, a b臋dziesz wiedzia艂, kt贸ra z nich jest najbardziej dochodowa w Twoim menu.

Z niekt贸rych sk艂adnik贸w, kt贸re s膮 cz臋艣ci膮 tego dania, mo偶na zrobi膰 kanapk臋 i w艂膮czy膰 j膮 do swojego menu.

Chodzi o to,aby uzyska膰 mar偶臋 zysku zbli偶on膮 do najlepiej sprzedaj膮cych si臋 da艅 w Twojej restauracji.

Zwracanie uwagi na popularno艣膰

Poza badaniem zysk贸w, jakie przynosi ka偶dy przepis, kolejnym aspektem, kt贸ry nale偶y zbada膰, jest popularno艣膰 ka偶dej opcji w menu.

Poka偶e Ci to, jakie s膮 ulubione sk艂adniki Twojej zwyk艂ej jad艂odajni. Tak wi臋c, je艣li masz danie z owocami morza, kt贸re nale偶y do najpopularniejszych, zr贸b kanapki z owocami morza i w艂膮cz je do swojego menu.

Nie oznacza to, 偶e jeste艣 nudny i oferujesz to samo w r贸偶nych prezentacjach, chodzi o to, aby wykorzysta膰 dane dostarczone przez Twoj膮 w艂asn膮 restauracj臋 do wykorzystania ich na swoj膮 korzy艣膰.

Aspekty, kt贸re sk艂adaj膮 si臋 na twoje menu kanapkowe

Aspectos que conforman tu carta de bocadillos

Teraz zobaczmy, jakie namacalne aspekty nale偶y wzi膮膰 pod uwag臋 przy pisaniu listuz przek膮skami.

Format karty przek膮skowej

Nie odchodz膮c od stylu menu restauracji, menu kanapkowe musi mie膰 przejrzysty i zdefiniowany format.

W zale偶no艣ci odilo艣ci kanapek, kt贸re zamierzasz umie艣ci膰 w swoim menu, mo偶esz wybra膰 dwie lub trzy ulotki, a pomys艂 jest taki, aby pokaza膰 ca艂膮 swoj膮 ofert臋 w wygodny spos贸b.

Potrzeba obraz贸w

Marketing sensoryczny staje si臋 jednym z Twoich najlepszych sprzymierze艅c贸w przy tworzeniu karty przek膮skowej.

Z tego powodu wa偶ne jest inteligentne wykorzystanie obraz贸w, kt贸re pokazuj膮 Twoje smako艂yki. Pami臋taj, 偶e pierwszy k臋s jest brany na oczy.

Kr贸j pisma

Czcionka jest wa偶n膮 cz臋艣ci膮 Twojego menu przek膮sek. We藕 pod uwag臋 czcionki u偶ywane w Twojej firmie. Ten list nie powinien odtwarza膰 innego wygl膮du ni偶 ten, kt贸rego u偶ywasz.

Poza aspektami graficznymi i wybranymi kolorami, najwa偶niejsz膮 rzecz膮 jest to, 偶e karta przek膮sek jest czytelna bez wysi艂ku.

Og艂osi膰 alergeny

Niezale偶nie od tego, jak dobrze znasz swojego klienta i jak wiele wiesz o jego ulubionych daniach, istniej膮 aspekty, kt贸rych mo偶esz nie zna膰. W艣r贸d tego braku wiedzy mo偶e by膰 to , na jakie produkty s膮 uczulone.

Aby unikn膮膰 problem贸w, zaleca si臋, aby menu przek膮sek zawiera艂o sk艂adniki ka偶dego przepisu, z naciskiem na te, kt贸re mog膮 powodowa膰 reakcje alergiczne w艣r贸d go艣ci.

Nie zapomnij o najm艂odszych

Dzieci te偶 s膮 twoimi klientami. Dodaj do swojego menu kilka apetycznych przek膮sek.

Istniej膮 produkty 偶ywno艣ciowe, kt贸re lubi wi臋kszo艣膰 dzieci, takie jak te z kurczaka lub sera. Ugotuj kilka przek膮sek z tych sk艂adnik贸w, a b臋dziesz pewien sukcesu.

B艂臋dy, kt贸rych nale偶y unika膰 przy sporz膮dzaniu menu przek膮sek

Errores que debes evitar al elaborar tu carta de bocadillos

Robienie kartki z przek膮skami, jak widzieli艣my, mo偶e by膰 艣cie偶k膮 z kwiat贸w lub kolc贸w , wszystko zale偶y od postawy, z jak膮 przyjmiesz t臋 艣cie偶k臋.

Aby nie dopu艣ci膰 do zranienia kolcami, wymieniamy najcz臋stsze b艂臋dy pope艂niane przy pisaniu menu kanapkowego dla baru lub restauracji:

  • Unikanie oferowania tych samych mo偶liwo艣ci wyboru, co konkurencja. Zr贸偶nicowana oferta jest tym, co zwr贸ci uwag臋 Twoich nowych go艣ci, a nie jedzeniem tego samego, co w innych pomieszczeniach.
  • Podaj膮c ceny ka偶dej kanapki, nale偶y umie艣ci膰 j膮 na ko艅cu opisu. Nie zaleca si臋 umieszczania ich po prawej stronie ka偶dej kanapki. Gwarantuje to, 偶e klient dokona wyboru wed艂ug ceny, a nie wed艂ug opisu.
  • Analitycy psychologii konsumenckiej wskazuj膮, 偶e umieszczenie obok ceny znaku pieni臋偶nego, dolara lub euro, nadaje temu aspektowi wi臋ksze znaczenie. Idea艂em jest to, 偶e klient czyta i zakochuje si臋, nie tylko ze wzgl臋du na cen臋.
  • Kontynuuj膮c ceny, nie ma nic bardziej nieprzyjemnego ni偶 przestarza艂a cena. Klient mo偶e my艣le膰, 偶e go oszukujesz. Unikaj u偶ywania karty przek膮skowej ze starymi cenami.
  • Chyba, 偶e koncepcja Twojej restauracji polega na oferowaniu tysi膮ca mo偶liwo艣ci wyboru jednego rodzaju dania, zaw臋zisz swoje menu kanapkowe. Wi臋kszo艣膰 ludzi nie chce sp臋dza膰 du偶o czasu na czytaniu setek wybor贸w na przek膮sk臋.
  • Menu przek膮sek jest cz臋艣ci膮 Twojej restauracji. Nie podawaj z艂ego menu. W przeciwnym razie Tw贸j klient pomy艣li, 偶e nie dbasz o szczeg贸艂y.
  • Wreszcie, zwr贸膰 uwag臋 na trendy i postaraj si臋 by膰 pierwszym, kt贸ry je zaoferuje. Zawsze lepiej by膰 pionierem ni偶 zwolennikiem.

Lepsze pojemniki na przek膮ski

Aby serwowa膰 przek膮ski w widocznym miejscu i zapewni膰 go艣ciom wyj膮tkowe wra偶enia, nale偶y u偶ywa膰 najlepszych pojemnik贸w na przek膮ski.

W Monouso, naszym sklepie internetowym, mamy wiele mo偶liwo艣ci prezentowania i serwowania da艅 go艣ciom Twojej firmy.

Oferujemy opakowaniawykonane z r贸偶nych materia艂贸w, w r贸偶nych rozmiarach i stylach , aby zapewni膰 Pa艅stwu idealne opakowanie dla ka偶dej z kanapek w Pa艅stwa menu.

Dla zam贸wie艅 powy偶ej 59 dolar贸w, wysy艂ka jest bezp艂atna. Otrzymasz go – w ci膮gu maksymalnie 48 godzin – na wskazany przez siebie adres.

Leave a Comment

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *

Scroll to Top