Menu restauracji dla dzieci, jak stworzyć własne

W każdej firmie rodzinnej ważne jest, aby dzieci czuły się wyjątkowo, kiedy zasiadają do stołu. Zwłaszcza, że jeśli mały diner opuści Twoją restaurację zadowolony, jego rodzice będą również zadowoleni i będą chcieli wrócić wkrótce.
Menu restauracji dla dzieci pomoże każdemu hotelowi w uzyskaniu wartości dodanej. I nawet ten atrybut będzie miał bezpośredni wpływ na wybór klienta w momencie, gdy zdecyduje się on na ten czy inny lokal gastronomiczny w Państwa mieście.
Czytaj dalej ten post, jeśli chcesz dołączyć do tego nowego trendu w branży hotelarskiej. Pokażemy Ci, jak stworzyć menu dla dzieci, które podkreśli Twoją ofertę gastronomiczną. Zaczynamy!
¿Qué encontrarás en este artículo?
- 1 Menu restauracyjne dla dzieci Nowy trend w hotelarstwie!
- 2 Wskazówki dotyczące tworzenia menu dla dzieci w restauracji
- 2.1 Bądź jasny i konkretny
- 2.2 Starannie zorganizuj sekcje
- 2.3 Postaw na desery
- 2.4 Dodaj przyciągające wzrok elementy wizualne
- 2.5 Dostosuj potrawy
- 2.6 Wykonaj różne prezentacje
- 2.7 Zidentyfikuj swoją kartę
- 2.8 Zaprojektowanie menu zgodnie z Państwa warunkami lokalowymi
- 2.9 Wybierz odpowiedni krój pisma
- 2.10 Informacje o alergenach
- 3 Top 6: Potrawy, które możesz dodać do menu dziecięcego w swojej restauracji
Menu restauracyjne dla dzieci Nowy trend w hotelarstwie!
Menu dla dzieci w restauracjach stało się nowym trendem w branży restauracyjnej. Dzięki temu, że rozbudzają apetyt u najmłodszych i sprawiają, że ich decyzja jest naprawdę satysfakcjonująca.

Służą one głównie do informowania o potrawach, napojach i usługach oferowanych przez restaurację. Ponadto, ponieważ są one skierowane do dzieci, mają bardziej przyciągający wzrok i nowoczesny design, tak aby były łatwe do zrozumienia przez dzieci.
Tworzenie menu dla dzieci to zadanie, które trzeba wykonać z należytą starannością. Zwłaszcza, że będzie on skierowany do dzieci, które stanowią jedną z najtrudniejszych do przekonania grup klientów w branży hotelarskiej.
Kilka wskazówek do rozważenia podczas procesu tworzenia karty menu dla dzieci są następujące:
Bądź jasny i konkretny
Tworząc menu restauracji dla dzieci staraj się wyszczególnić każde danie w atrakcyjny i konkretny sposób. Właśnie dlatego, że jeśli będziesz rozszerzać wyjaśnienia dotyczące dania, w końcu zanudzisz dziecko.
Starannie zorganizuj sekcje
Przeprowadź wewnętrzną ewaluację, która pomoże Ci określić, które dania w Twojej restauracji skierowane do dzieci są najbardziej opłacalne. Następnie, z tymi wynikami, umieść te potrawy na szczycie menu.
Postaw na desery
Menu deserowe dla dzieci może być prezentowane w specjalnym menu, gdzie dominuje atrakcyjna prezentacja, zachęcająca małego smakosza do złożenia zamówienia. Chociaż, jeśli wolisz pokazać je w tym samym menu z daniami głównymi, będzie to również ważne.
Dodaj przyciągające wzrok elementy wizualne
Większość dzieci najpierw je oczami. Jeśli chcesz wykorzystać ten fakt, dodaj obrazki z dobrym efektem wizualnym, aby zmysł wzroku dziecka został aktywowany i dokonał zamówienia.
Dostosuj potrawy
Aby obniżyć koszty, zalecamy dostosowanie niektórych potraw dostępnych w “dorosłym menu” dla dzieci. Można to zrobić przy użyciu tych samych surowców i tej samej metody przygotowania, ale dostosowując ilości i sposób prezentacji.
Wykonaj różne prezentacje
Możesz również wybrać dwie karty dla dzieci, jedną specjalną dla dzieci poniżej piątego roku życia i drugą dla dzieci do dwunastego roku życia. Zawsze w nowoczesnym, atrakcyjnym wzornictwie i z odpornego materiału, który zapobiega przedwczesnemu zniszczeniu.
Zidentyfikuj swoją kartę
To zawsze będzie ważne, aby podkreślić logo lub identyfikacji swojej restauracji, jak to jest dobra strategia reklamowa dla każdej firmy w branży hotelarskiej. Zalecamy również umieszczenie numerów telefonów, adresów, e-maili i sieci społecznościowych.
Menu dla dzieci zazwyczaj charakteryzuje się ilustracyjną i kolorową szatą graficzną. Jednakże, jeśli nie podąża za tym samym trendem co Twoja restauracja, skończysz tworząc menu, które nie dostarczy wizualnych rezultatów, na które liczysz.
Wybierz odpowiedni krój pisma
Chociaż listy rodzinne są nieco bardziej ilustracyjne, nadal należy pamiętać o wyborze czytelnej czcionki o zrównoważonym rozmiarze. Na przykład, litery w ciemnych, pogrubionych odcieniach na jasnym lub białym tle są łatwiejsze do odczytania.
Informacje o alergenach
Informowanie o alergenach w menu dla dzieci to cecha, za którą rodzice będą bardzo wdzięczni. Pamiętaj, że w dzisiejszych czasach jest wiele dzieci z nietolerancją lub alergią na niektóre pokarmy.
W ciągu ostatnich kilku lat zamówienia na menu dla dzieci systematycznie rosły. Z tego powodu wiele restauracji typu fast food w Hiszpanii zdecydowało się zaoferować swoim klientom “Kids Menu“.

Burgery i pizza nadal znajdują się na szczycie listy ulubionych potraw dzieci. Istnieją jednak inne opcje, które można dodać do swojego rodzinnego menu:
1. Naleśniki
Zaczynamy tę listę mówiąc o Pancakes, które stanowią pyszną alternatywę do zaoferowania jako śniadanie dla dzieci. Możesz bawić się tym daniem, dodając owocowe dodatki, aby uczynić je bardziej atrakcyjnym i nieodpartym dla podniebienia.
2. Toast francuski
Po drugie mamy tosty francuskie, które możesz zaoferować w swojej restauracji jako śniadanie lub jako smaczną słodką przekąskę o każdej porze dnia. Ten jadłospis jest odpowiedni dla dzieci powyżej czwartego roku życia, które już samodzielnie spożywają posiłki.
3. Spaghetti
Inną alternatywą, którą można zaoferować w swojej restauracji jest spaghetti, potrawa, która szybko zyskała popularność wśród dań dla dzieci. Można go podawać z sosem z owoców morza, klopsikami, kurczakiem, kiełbasą itp.
4. Skrzydełka z kurczaka
Ich miejsce na tej liście zajmują skrzydełka z kurczaka, posiłek, którym może dzielić się cała rodzina, a także najmłodsi. Można je podawać z pałeczkami selera, marchewką i pastą z sera pleśniowego.
5. Chicken Parmesan
Jako kolejną opcję mamy parmezan z kurczaka, który powoli wypiera w preferencjach Nuggetsy. Zwłaszcza, że ma warstwę sosu pomidorowego i sera, a nawet towarzyszy mu makaron.
6. Corn Dog
Listę zamyka corn dog, czyli hot dog pokryty grubą warstwą ciasta z mąki kukurydzianej. Obecnie stał się bardzo popularny w restauracjach i można go podawać jako śniadanie, lunch lub przekąskę.
Podsumowując, decydując się na stworzenie menu restauracji dla dzieci pamiętaj, aby zawsze sięgać po odporne materiały. Tak, że można go utrzymać w dobrym stanie, niezależnie od błotnistej żywności.
PODSTAWOWE INFORMACJE O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH
Przeznaczenie: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.
Prawa: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.
Odbiorcy: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.
Legitymizacja: Consentimiento del interesado.
Odpowiedzialny: Envalia Group, S.L.
Informacje dodatkowe: You can find additional information on data protection in our privacy policy