Jak zrobić listę win w prostych krokach

Jeśli twoja restauracja serwuje wina, które mają towarzyszyć każdemu z dań w menu, konieczne jest posiadanie listy win.
Menu win jest przydatne dla Twoich gości, aby poznać oferowane przez Ciebie propozycje win, które dobrze komponują się z każdą potrawą lub są idealne na idealny wieczór.
Musisz być bardzo ostrożny, aby podać konkretne informacje o każdym napoju, który składa się na Twoją listę win.
Ponadto, wykaz win musi mieć elegancki design, żeby zwrócić na siebie uwagę restauracji.
Zwróć uwagę na każdy z kluczy, jak zrobić listę win, odważysz się zbudować własną i zaoferować swoim klientom najlepsze informacje.
¿Qué encontrarás en este artículo?
- 1 Pojęcie podstawowe: Co to jest lista win?
- 2 Struktura listy win
- 3 Odpowiedzialny za wybór win w menu
- 4 Skoncentruj się na swoich celach biznesowych
- 5 Nie zapomnij, że lista win musi służyć twojemu idealnemu klientowi
- 6 Zanim wybierzesz wino, zastanów się nad swoimi daniami
- 7 Szukaj inspiracji w swoim otoczeniu
- 8 Jesteś wyjątkowy! Niech twoja lista win to potwierdzi
- 9 Klucze do ustalania cen
- 10 Kieliszki, aby cieszyć się wyborem win
Pojęcie podstawowe: Co to jest lista win?
Jak zaznaczyliśmy, lista win w restauracjach wskazuje gościom na rodzaje win, które serwujesz, ich cechy i cenę.
Ponadto oferują one więcej informacji o winach, niż jakikolwiek kelner zapewni, więc usługa ta wyróżniałaby się na tle konkurencji.
Lista win jest określona przez jakość wyboru, kombinacji z każdym daniem w menu, sezonu zbiorów i jego przechowywania.
Powinieneś mieć również wybór butelek, które odpowiadają naturalnym zainteresowaniom gości odwiedzających Twoją firmę.
Struktura listy win
Struktura list win jest zaprojektowana zgodnie z trzema modelami organizacyjnymi według rodzaju winogron, ich typologii lub nazwy pochodzenia.
Organizacja według rodzaju winogron jest jedną z najbardziej złożonych i rzadkich do zaobserwowania. Składa się ona z zamówić rodzaje wina w zależności od rodzaju winogron, z którymi zostały wyprodukowane.
W ramach ich klasyfikacji według rodzaju winogron, wina są zamawiane od najbardziej ekonomicznych do najdroższych.
Druga metoda organizacji jest według typu. Jest to najczęściej stosowana metoda w restauracjach, ponieważ jest najłatwiejsza do zrozumienia.
Wina w tego typu menu są klasyfikowane na białe, różowe i czerwone. Można również dodawać wina musujące i słodkie.
Wreszcie, są one klasyfikowane według nazwy pochodzenia. Na tych wykresach umieszczone są nazwy pochodzenia. Na nim wina są podzielone na rodzaje, aby ułatwić ich wybór.
Twoja restauracja może również rozważyć włączenie sekcji win międzynarodowych, win nagrodzonych w różnych konkursach i najbardziej wyjątkowych win, które masz w swojej winotece.
Zanim zaczniesz tworzyć listę win w swojej restauracji, konieczne jest zasięgnięcie porady specjalistów.
Sommelierzy są profesjonalistami, którzy odpowiadają za degustację win, doradzają restauracjom najlepsze opcje picia i ustalają, które wino jest odpowiednie do każdej potrawy.
Jeśli nie masz sommeliera w swoim personelu, możesz zatrudnić sommeliera na pewien okres czasu, by wesprzeć cię w przygotowaniu listy win twojej restauracji.
Skoncentruj się na swoich celach biznesowych
Pierwszą rzeczą, którą powinieneś przeanalizować, tworząc swoją pierwszą listę win, są cele Twojej restauracji Pokażą ci drogę.
Zwróć uwagę na ilość win, które chcesz zaoferować do restauracji i co chcesz osiągnąć z włączeniem tego nowego menu.
Ponadto, można rozważyć, co cechy, których klienci szukają w winach, abyście mogli spełnić ich żądania.
Nie zapomnij, że lista win musi służyć twojemu idealnemu klientowi
Nie ma nikogo, kto wie więcej o twojej sprzedaży w restauracji niż ty. Dlatego musisz zacząć budować profil dinery, które często przychodzą do twojego lokalu i piją wino.
Nie zapomnij też podać przyczyn wydarzeń i rezerwacji, które odbywają się w Twojej firmie.
Każdy szczegół pozwoli Ci na poznajcie swoich klientów, ich gusta i ustalcie, jakie są ich wina które zwrócą ich uwagę.
Zanim wybierzesz wino, zastanów się nad swoimi daniami
Wina są idealne do podkreślenia smaków każdej z potraw, które przygotowujesz w swojej restauracji, od przystawek po desery.
Nie wszystkie rodzaje żywności stworzyć doskonałe połączenie z każdym rodzajem wina.
Twoja lista win powinna sugerować gościom, który drink najlepiej będzie pasował do każdego z dań. Ta informacja powinien być znany twoim kelnerom, w przypadku, gdy klient zażąda twojej rady.
Szukaj inspiracji w swoim otoczeniu
Odwiedź lokale, które znajdują się w tej samej okolicy co Twoja restauracja oraz zobaczyć, jakie są ich wybory win dla klientów.
W ten sposób będziesz wiedział, w których aspektach listy win powinieneś się wyróżniać spośród innych firm gastronomicznych, rodzaj win, które powinieneś zaoferować, wygląd i strukturę menu.
Jesteś wyjątkowy! Niech twoja lista win to potwierdzi
Twoja restauracja musi być wyjątkowa, aby przyciągać uwagę klientów i odróżniać Cię od reszty, więc która zawiera listę win.
Stwórz projekt, który jest zgodny z Twoją restauracją, który integruje się z całą Twoją ofertą i nie zrywa z relacją, jaką powinna mieć z całym otoczeniem.
W wykazie win znajdują się produkty, które – choć mogą być spożywane samodzielnie – mogą być również spożywane przez ludzi musi żyć ze wszystkim, co oferujecie.
Klucze do ustalania cen
Twój przeciętny bilet do restauracji będzie jednym z punktów wyjścia do podjęcia decyzji w sprawie cen wina.
Należy ustalić ceny, które nie stanowią straty dla restauracji, ale również nie mogą przekroczyć budżetu przeciętnego klienta placówki.
Dobrym pomysłem, aby dostosować się do każdej pojemności, jest ustalać ceny kieliszków i butelek do wina, oferując opcje w zależności od ilości dań
Kieliszki, aby cieszyć się wyborem win
Aby Twoi klienci mogli posmakować wyboru, który oferujesz na liście win, konieczne jest posiadanie okulary najlepszej jakości.
W naszym wirtualnym sklepie, Jednorazowe zastosowanieJeśli chcesz dowiedzieć się więcej o naszych produktach, znajdziesz kilka produktów, które będą służyć Twoim gościom tak, jak na to zasługują.
Jedną z opcji jest kieliszki do wina wielokrotnego użytku. Produkt wykonany z tworzywa sztucznego równego szkłu, do tego stopnia, że Państwa klienci wytrzymają tak długo, że są wykonane z politereftalanu etylenu lub tworzywa PET.
Dzięki tym kubkom wielokrotnego użytku unikasz utraty kubków, ponieważ zostały one złamane i możesz ich używać po każdym myciu. Kolejną zaletą tego materiału jest to, że nie przenoszą zapachów i smaków na napoje.
Mają one różne wzory o niskiej stopie koloru i pojemności, które różnią się w zależności od rodzaju szkła, do nabycia po najlepszych cenach na rynku
Też, mamy niskopodłogowe plastikowe kubki lub plastikowe kubki, produkty, które nadadzą inny akcent Twoim usługom i dostosują się do każdego stylu.
Odwiedź Monouso i odkryj produkty, które mamy dla Twojej restauracji.
PODSTAWOWE INFORMACJE O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH
Przeznaczenie: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.
Prawa: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.
Odbiorcy: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.
Legitymizacja: Consentimiento del interesado.
Odpowiedzialny: Envalia Group, S.L.
Informacje dodatkowe: You can find additional information on data protection in our privacy policy