Jedn膮 z ulubionych opcji gastronomicznych w Hiszpanii jest kuchnia azjatycka, ze wzgl臋du na r贸偶norodno艣膰 oferowanych da艅 i wykorzystanie wielu sk艂adnik贸w, kt贸re ostatecznie nadaj膮 niepowtarzalny smak ka偶demu k臋sowi.
Do ulubionych przetwor贸w nale偶y chleb, kt贸ry mo偶e by膰 podawany jako przek膮ska lub kanapka nadziewana wybranymi sk艂adnikami.
Chlebek Bao jest doskona艂膮 praktyczn膮 opcj膮 dla jad艂odajni, przyrz膮dza si臋 go na parze zawijaj膮c ulubione nadzienie.
Do艂膮cz do nas i dowiedz si臋, jak zrobi膰 Bao Bread bez parowaru i ciesz si臋 smacznym posi艂kiem w domu.
Sk艂adniki do wykonania Bao Bread bez parowaru

Czy jeste艣 gotowy na now膮 gastronomiczn膮 przygod臋?
Zwr贸膰 uwag臋 na list臋 sk艂adnik贸w potrzebnych do zrobienia Pan Bao i ugotowania na parze, bez parowaru.
Sk艂adniki i przybory potrzebne do wykonania Pan Bao to:
- 500 gram贸w m膮ki pszennej 0000
- 20 gram贸w 艣wie偶ych dro偶d偶y piekarskich
- 10 gram贸w soli
- 6 gram贸w cukru
- 20 g oleju s艂onecznikowego
- 20 g octu
- 180 gram贸w wody plus 6 艂y偶ek sto艂owych
- Papier do pieczenia
- Szpilka do walcowania
- P臋dzel
Je艣li nie masz parowaru, nie przejmuj si臋. Poka偶emy Ci, jak zrobi膰 Pan Bao bez parowaru, u偶ywaj膮c zwyk艂ych narz臋dzi, kt贸re masz w swojej kuchni.
Aby gotowa膰 na parze bez parowaru, improwizujemy. U偶yjemy du偶ego garnka z pokrywk膮 i sitkiem o tej samej 艣rednicy co garnek.
Krok po kroku: jak zrobi膰 Bao Bread

Czas zabra膰 si臋 do pracy lub do ciasta.
Krok po kroku, kt贸ry poprowadzi Ci臋 jak nauczy膰 si臋 jak zrobi膰 Bao Bread:- Aby rozpocz膮膰 przygotowanie Pan Bao nale偶y umie艣ci膰 dro偶d偶e w pojemniku i rozcie艅czy膰 je w trzech 艂y偶kach sto艂owych ciep艂ej wody.
- W du偶ej misce dodaj m膮k臋, cukier, s贸l, olej i ocet. Kiedy wszystkie sk艂adniki si臋 po艂膮cz膮, wymieszaj widelcem.
- Kiedy ciasto b臋dzie ju偶 uformowane, dodaj rozcie艅czone dro偶d偶e i wymieszaj widelcem.
- Nast臋pnie przyst臋pujemy do wyrabiania r臋koma. Ten etap przed艂u偶amy do momentu, a偶 ciasto nie b臋dzie si臋 klei艂o do palc贸w.
- Kiedy ciasto jest ju偶 gotowe, przek艂adamy je do miski w kszta艂cie kuli i przykrywamy foli膮 spo偶ywcz膮. Odstawi膰 w ciep艂e miejsce na dwie godziny. Chodzi o to, 偶e dro偶d偶e wykonuj膮 swoj膮 prac臋.
- Po up艂ywie czasu odpoczynku, wyjmij ciasto z miski i ugniataj na posypanej m膮k膮 powierzchni przez minut臋, aby podzieli膰 ciasto na porcje.
- Rozwa艂kuj za pomoc膮 wa艂ka, a偶 uzyskasz p艂aski, owalny kszta艂t. Z艂贸偶 je na p贸艂, k艂ad膮c kawa艂ek papieru. pergaminowego na 艣rodku ciasta, aby zapobiec sklejaniu si臋 podczas sk艂adania.
- Kiedy Pan Bao jest ju偶 gotowe, pozwalamy ciastu odpocz膮膰 przez p贸艂 godziny, a nast臋pnie przyst臋pujemy do ich przyrz膮dzania.
- U偶ywamy naszego improwizowanego parowaru, do garnka wlewamy odpowiedni膮 ilo艣膰 wody, gdy si臋 zagotuje. umieszczamy sitko nad garnkiem, bardzo wa偶ne jest, aby sitko nie mia艂o kontaktu z wod膮.
- Aby zrobi膰 Pan Bao bez parowaru, wystarczy umie艣ci膰 chlebki w sitku, przykry膰 garnek i odczeka膰 oko艂o 10 minut.
- Zdejmij pokrywk臋 i ostro偶nie wyjmij sitko z garnka z chlebkami bao gotowymi do spo偶ycia.
- Na talerzu podawaj jeszcze ciep艂e bu艂eczki, wype艂nione ulubionymi dodatkami.
Wskaz贸wki, jak zrobi膰 Pan Bao jak profesjonalista

Jak wszystko w kuchni, przygotowanie Bao Bread r贸wnie偶 ma swoje sekrety i tutaj je ujawniamy, aby艣 otrzyma艂 je tak, jak kupione przez profesjonalist臋.
- Umie艣膰 Bao Bread do gotowania, gdy woda jest wrz膮ca, aby ciasto nie straci艂o konsystencji i nie wysz艂o takie, jak chcesz.
- Je艣li gotujesz du偶o chleba i masz resztki z posi艂ku, nie ma problemu, trzymaj go w lod贸wce i mo偶esz go szybko odgrza膰 na patelni lub gotowa膰 na parze przez 1 minut臋.
- Chcesz mie膰 przewag臋? Upiecz swoje bu艂eczki, przechowuj je w szczelnych torebkach i zamro藕. Mo偶na je przechowywa膰 do 3 miesi臋cy.
- Nie ograniczaj si臋 z dodatkami, mo偶esz je wype艂ni膰 czym tylko chcesz i b臋d膮 w sam raz.
Przepisy, kt贸rymi mo偶esz zachwyci膰 swoich przyjaci贸艂

Je艣li chcesz zachwyci膰 swoich przyjaci贸艂 profesjonalnym daniem, oto kilka 艂atwych w przygotowaniu przepis贸w , kt贸re sprawi膮, 偶e b臋d膮 chcieli wi臋cej.
Pan bao de ternasco
Jednym z przepis贸w, kt贸rymi mo偶esz zaskoczy膰 swoich przyjaci贸艂 jest Pan Bao de ternasco, aby go przygotowa膰 potrzebujesz nast臋puj膮cych sk艂adnik贸w:
- Bao Bread
- 300 g ciel臋ciny
- 8 pomidork贸w koktajlowych
- 1 cebula dymka
- 1 sa艂ata z d臋bu czerwonego
- Sos pomidorowy, typu ketchup
- S贸l
- Pieprz
Ciel臋cin臋 doprawi膰 sol膮 i pieprzem. Wrzu膰 na patelni臋, a偶 si臋 usma偶y.
Sa艂at臋 umy膰, pomidory i dymk臋 pokroi膰 w kostk臋, doda膰 sk艂adniki do miski i wymiesza膰.
We藕 Pan Bao, wype艂nij go mieszank膮 ciel臋ciny i warzyw, przed podaniem dodaj ketchup do smaku, aby podkre艣li膰 jego smak.
Pulled pork i sos malinowy
To danie ma s艂odko-kwa艣ny smak, kt贸ry podbije serca nawet najbardziej wymagaj膮cych smakoszy.
Pulpety wieprzowe
Pulled pork to idealna mieszanka aromatycznych sk艂adnik贸w, oto ich lista:
- 1,5 kg igie艂 wieprzowych
- 40 g br膮zowego cukru
- 1 艂y偶ka sto艂owa soli
- 1 艂y偶ka s艂odkiej papryki
- 陆 艂y偶ki sto艂owej ostrej papryki
- 2 艂y偶ki sto艂owe musztardy Dijon
- 2 艂y偶ki sto艂owe kminku w proszku
- 1 艂y偶ka sto艂owa czosnku w proszku
- 陆 艂y偶ki sto艂owej pieprzu czarnego
- 2 艂y偶ki sto艂owe oliwy z oliwek
- 50 ml wody
Wszystkie powy偶sze sk艂adniki umie艣ci膰 w misce, doda膰 mi臋so i ca艂kowicie je przykry膰.
Na du偶ym ogniu umie艣膰 patelni臋 z oliw膮 z oliwek. Na patelni obsma偶amy mi臋so ze wszystkich stron.
Po uszczelnieniu mi臋sa, zdj膮膰 je z patelni i umie艣ci膰 w szybkowarze, przykry膰 kawa艂ek mi臋sa wod膮 i gotowa膰 przez 50 minut, a偶 zacznie parowa膰.
Po up艂ywie czasu nale偶y wy艂膮czy膰 garnek i przed otwarciem garnka odczeka膰, a偶 ci艣nienie i para ca艂kowicie opadn膮.
Z odkrytym garnkiem kontynuuj gotowanie mi臋sa. Chodzi o to, aby soki z gotowania zredukowa膰 do pe艂nego sosu.
Mi臋so zdejmujemy z ognia, przek艂adamy na desk臋, rozdrabniamy widelcem, dodajemy zredukowany sos i gotowe.
Wy艣mienity sos malinowy
Do przygotowania sosu malinowego potrzebne b臋dzie 100 gram贸w malin lub jag贸d i cukier do smaku.
Dodaj maliny lub jagody w rondlu na ma艂ym ogniu. Przechowuj je, a偶 si臋 rozpadn膮 i ugotuj膮 we w艂asnym soku.
Doda膰 cukier do smaku i wymiesza膰. W razie potrzeby dodajemy 艂y偶k臋 wody, chodzi o to, aby uzyska膰 sos o dobrze p艂ynnej konsystencji.
Niezb臋dne do serwowania Twoich specjalnych tapas

Podczas serwowania tapas musisz zaoferowa膰 wyj膮tkowe do艣wiadczenie, kt贸re zaskoczy Twoich go艣ci. Dlatego zapraszamy do odwiedzenia strony Monouso, tam znajdziesz szeroki wyb贸r doskona艂ych opcji do serwowania swoich potraw.
Papierowe torebki na kanapki
Papierowe torebki na kanapki s膮 idealne do ochrony 偶ywno艣ci i zabierania jej wsz臋dzie, w naszym sklepie internetowym znajdziesz wiele opcji, kt贸re sprawi膮, 偶e Twoi klienci b臋d膮 zadowoleni i usatysfakcjonowani.
Pojemniki na przek膮ski
Pojemniki na przek膮ski to wytrzyma艂e produkty, s艂u偶膮ce do podawania 偶ywno艣ci do momentu jej spo偶ycia.
W katalogu Monouso znajdziecie Pa艅stwo pojemniki na przek膮ski, kt贸re dostosuj膮 si臋 do Pa艅stwa potrzeb, wykonane z r贸偶nych materia艂贸w i w r贸偶nych rozmiarach.