Jak założyć ciemną kuchnię lub restaurację dla duchów

Rewolucja dostawcza idzie w parze z ciemną kuchnią lub restauracjami widmowymi. Chcesz wiedzieć, jak urządzić ciemną kuchnię? To łatwiejsze, niż ci się wydaje.

Jak już powiedzieliśmy w poprzednim poście, ta nowa koncepcja biznesowa składa się z kuchni, w której przygotowywane są wszelkiego rodzaju potrawy na wynos za pomocą aplikacji dostawczych. System, który w związku z kryzysem zdrowotnym, którego doświadczamy, może być wyjściem wielu restauracji.

Jeśli zastanawiasz się nad tą możliwością, zwróć uwagę na poniższe rady.

Elementy do otwarcia ciemnej kuchni

Elementos para abrir una Dark Kitchen

Ponieważ jest to otwarta kuchnia i nie posiada żadnego rodzaju produktów pokojowych, takich jak stoły czy krzesła, nie wymaga szerokiej konstrukcji, aby móc przyjąć dużą ilość zamówień.

Te kuchnie-duchy prawie zawsze znajdują się w centralnych miejscach. Potencjalne rynki dla działających na nich restauracji

Ponieważ w ciemnej kuchni nie ma fizycznego kontaktu z klientami, konieczne jest opracowanie dobrych strategii marketingu cyfrowego i reklamy.

Ten rodzaj działalności posiada takie narzędzia, jak obecność w sieciach społecznościowych i interakcja między sprzedawcą a klientem poprzez aplikacje do składania zamówień.

W ten sposób zostaniesz doceniony przez ludzi na rynku gastronomicznym i będziesz pracować na rzecz lojalności swoich klientów.

Ważne jest również, aby zawrzeć sojusz z firmą kurierską lub stworzyć własną grupę dostawców.

Jeśli masz niewielki budżet, najlepszą opcją jest stworzenie sojuszu z firmą dostawczą. Oprócz zespołu dostawczego, mają platformę i przestrzeń zdobytą w Internecie.

Ustanowienie tego sojuszu będzie oznaczało płatność procentową. W związku z tym na początku nie będziesz miał prognozowanych zarobków.

W krótkim czasie, najlepszym pomysłem jest stworzenie własnego zespołu dealerów.

Dzięki temu będziesz miał większą kontrolę nad swoim biznesem i zwiększysz swoje zyski.

Rozważania przed rozważeniem otwarcia ciemnej kuchni

Consideraciones antes de pensar en abrir una Dark Kitchen

Przed podjęciem decyzji o znaczeniu tego modelu biznesowego i jego zastosowaniu w Twojej restauracji, musisz wziąć pod uwagę pewne ryzyko, które może pojawić się przy opracowywaniu Twojego planu

Po pierwsze, musisz zawsze radzić sobie ze wszystkim zgodnie z prawem, więc idealnie jest mieć kogoś, kto doradzi Ci przy sporządzaniu i podpisywaniu umowy lub zarządzaniu pozwoleniem.

Jeśli chodzi o przyjmowanie zamówień, musisz mieć platformę do składania zamówień, która promuje Twoją markę. Przy zakładaniu ciemnej kuchni ważne jest również posiadanie strony internetowej, na której ludzie mogą składać zamówienia.

Dla prawidłowego funkcjonowania kuchni ważne jest, aby każdy kucharz wiedział, że zamówienia mogą przyjść w każdej chwili

Priorytetem jest również traktowanie osób, które przychodzą do lokalu, aby zamówić swoje potrawy na wynos, a następnie zamówienia, które istnieją w zgłoszeniach.

W przypadku dostawy, musimy ustalić miejsca, w których będzie realizowana usługa dostawy oraz trasy, które będą realizowane, aby jak najszybciej dotrzeć do miejsca przeznaczenia.

Jeśli w którejkolwiek z dostaw klienci nie są zadowoleni, musisz zaoferować miejsce na swojej stronie internetowej, aby klienci pozostawili swoje uwagi na temat usługi i jak mogliby ją poprawić.

Nalegamy, musi pan reagować na dobre i złe komentarze. W przypadku negatywnych uwag, należy skontaktować się z klientem, spróbować zidentyfikować niezadowolenie i znaleźć sposób na jego rozwiązanie.

Za i przeciw ciemnej kuchni

Pro y contra de las Dark Kitchen

Jak wszystko w życiu, ciemne kuchnie oferują zalety i wady.

Z Monouso wymieniamy te, które naszym zdaniem mogą mieć wpływ na Twoją działalność, zarówno w sposób negatywny, jak i pozytywny.

Zalety

  • W ramach zalet tej koncepcji, żywność, która będzie dostarczana do klientów, będzie świeżo wykonana i zachowa swoją prezentację.
  • Wydatki na personel są znacznie zredukowane.
  • Pieniądze, które powinny być przeznaczone na opłacenie personelu, mogą być przekierowane na zakup najlepszych składników do dań. To podniesie standard twojej kuchni.
  • Budżet na inwestycje w naczynia kuchenne, takie jak talerze czy szklanki, zostaje zmniejszony.

Wady

  • Nie wszystkie modele są idealne. Częścią wad jest brak obsługi klienta, który może spowolnić nawiązanie relacji klient-biznes.
  • Ten sam brak kontaktu z knajpą może skłonić go do myślenia, że nie jest to najlepsze doświadczenie.
  • Będziesz w dużej mierze zależny od Internetu, marketingu cyfrowego i budżetu, który przeznaczysz na tę operację.

Opakowania i przemysł ciemnej kuchni

Empaques y la industria de las Dark Kitchen

Pojemniki, w których potrawy są serwowane w celu dostarczenia ich klientom, są ważne dla zapewnienia pełnej i wysokiej jakości obsługi.

Nowsze restauracje omyłkowo popełniają błąd kupując opakowania złej jakości w przekonaniu, że jest to dobry sposób na obniżenie kosztów działalności.

Jednak wśród działań związanych z obsługą klienta, które są najbardziej cenione w tego typu działalności, znajduje się najwyższa staranność przy zamówieniach.

Opakowanie, oprócz tego, że służy jako środek transportu naczyń, jest sposobem na zabezpieczenie Państwa przesyłek.

Rozumiemy potrzebę optymalizacji kosztów i uzyskania niezbędnej jakości produktów o najlepszych cenach na rynku.

Dlatego, jeśli wejdziesz do naszego wirtualnego sklepu Monouso, znajdziesz najlepszej jakości opakowanie w najlepszej cenie.

Talerze, szklanki, sztućce, pojemniki, tacki, serwetki i pudełka na żywność to niektóre z produktów, które znajdziecie Państwo w działach naszego sklepu.

Każdy z tych produktów jest prezentowany w różnych materiałach produkcyjnych, koncentrując się na wspieraniu Państwa w celu zapewnienia wysokiej jakości usług dostawy.

Odwiedź Monouso i odkryj produkty o jakości, której potrzebujesz, aby zaoferować swoim klientom usługi, na które zasługują.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

BASIC DATA PROTECTION INFORMATION

Responsible: Envalia Group, S.L.

Purpose: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Legitimation: Consentimiento del interesado.

Recipients: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Rights: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Additional information: You can find additional and detailed information on data protection in our privacy policy