fbpx

Gastronomia i hotelarstwo Czym jest każda z tych dziedzin?

Gastronomia i hotelarstwo to dyscypliny, które mają wiele wspólnych aspektów. Jest ich tak wiele, że dzieli je bardzo cienka linia, co prowadzi do zamieszania.

Dezorientacja, która prędzej czy później zbiera swoje żniwo prędzej czy później, zwłaszcza w momencie przewidywania nowych etapów naszego przedsięwzięcia przedsiębiorstwo.

Z tego powodu, w poniższym artykule zobaczymy koncepcje każdej z nich, przeanalizujemy usługi, które oferują swoim klientom klientów i ich różnice.

Chodzi o to, że wyjdziesz z większą ilością przejrzystość i wiedza o tym, czym zajmuje się każdy sektor.

Koncepcja odbudowy

Koncepcja odbudowy

Jestem pewien, że uderza cię, gdzie użycie tego słowa użycie tego słowa pochodzi z pewnego momentu historycznego: z czasów Rewolucji Francuskiej Rewolucja Francuska.

Szefowie kuchni, którzy byli bezrobotni, spotkali się stworzyć dom posiłków, aby zaoferować dania dla burżuazji z hasłem “przyjdźcie wszystkie puste żołądki motto “przyjdźcie wszyscy z pustymi żołądkami, a ja was pokrzepię”.

Gastronomia to branża, w której wszystkie firmy wszystkie firmy, które są odpowiedzialne za przygotowanie żywności i napojów, które są spożywane na terenie ich zakładu są spożywane w ich zakładzie.

Z tego właśnie powodu lokalne jako domy do tego sektora należą restauracje, restauracje, bary plażowe, bary, winiarnie, kawiarnie i sklepy winiarskie do tego sektora należą sklepy z winami.

Jak daleko sięga odbudowa

Jak daleko sięga odbudowa

Ponieważ są to przedsiębiorstwa gastronomiczne, których celem jest sprzedaż żywności, dzielą się na dwie kategorie:

Bary i stołówki

Są to zakłady, w których sprzedaje się alkoholowe i bezalkoholowe napoje alkoholowe napoje alkoholowe i bezalkoholowe, które są spożywane przez jadających gdy siedzą przy barze lub przy stolikach.

Oprócz serwowania napojów, zwykle do nich menu tapas i przystawek – słodkich lub pikantnych.

Restauracje

Są to miejsca, w których klienci zajmują miejsce, aby zamówić to, co chcą zjeść, skonsumować to, a następnie zapłacić za to zapłacić za to.

W tych zakładach jest zwyczajem jest mieć możliwość zamówienia nawynos.

Najczęściej spotykany typ restauracji

Najczęstsze rodzaje renowacji

Istnieją różne rodzaje cateringu które są stosowane w restauracjach w zależności od jakościoferowanej usługi oferowany serwis, ilość osób i dania, które będą serwowane obsługiwane.

Są to najczęściej stosowane:

Serwis angielski

Angielski serwis jest synonimem profesjonalizm w branży restauracyjnej. Kelnerzy i kelnerki muszą posiadać doskonałą szczypce i łyżki do zupy.

Kelnerzy powinni podchodzić do kelnera od strony na lewo od jadalni, z tacą zawierającą potrawy i podawaćje na talerzach z talerze za pomocą szczypiec lub łyżki do zupy trzymanej w prawej ręce prawa ręka.

Jest to idealna usługa na bankiety lub imprezy, podczas których kilka osób przy stole będzie degustować to samo danie z menu menu. Używa się gorównież, gdy zupy lub gulasze podawane sąjadłodajniom dinery.

Styl amerykański

Jest to najczęściej stosowany w nowoczesnej restauracji nowoczesne, ponieważ kucharz podaje jedzenie i jest odpowiedzialny za efektowną prezentację dania.

Kiedy potrawa jest gotowa do spożycia kelner przenosi danie do stolika goś cia i dostarcza je do jego dostarcza go na prawą stronę knajpy.

Ideałem w tego typu usługach jest to, że kelner niesie do dwóch talerzy na każdym ramieniu, aby nie zepsuć prezentacji prezentacja. Nigdy nie noś więcej niż dwóch talerzy, aby uniknąć wypadków oraz tego, że niektóre potrawy mogą i że jakieś danie wychodzi zepsute.

Francuski

Mimo, że jest to znana usługa, jest to tylko używane na specjalne okazje.

W tej usłudze, kelner trzyma tacę z jedzeniem, a jadaczkom podaje porcje, które chcą zjeść które chcą zjeść.

Jest to usługa powolna i w niektórych sytuacjach w takich sytuacjach konieczna jest pomoc w podawaniu posiłku, jeśli jest to pożądane, aby uniknąć aby zapobiec upadkowi któregokolwiek z nich na podłogę.

Jak zauważyłeś, jest to złożona usługa który jest zwykle używany do uroczystości rodzinnych, imprez i przyjęć ważnych osobistości ważnych osobistości, takich jak ambasadorowie czy konsulowie.

Służba rosyjska

Usługa ta wzięła swoją nazwę dzięki rosyjscy kelnerzy, którzy uciekając przed rosyjską rewolucją, wyemigrowali do Francjii zaczęli obsługiwać i zaczął podawać potrawy w ten sposób.

Polega ona na przesuwaniu pokarmu, z kuchni do stolika jadalnianego, za pomocąstołu i talerz z jedzeniem przed nimi.

Do podawania potraw używa się prawej ręki – łyżki do zupy i prawej ręki – widelca łyżka do zupy w prawej ręce i widelec w lewej.

W serwisie tym wykorzystywane sąrównież formy gotowania, takie jak flambeados, desespinados i trinchados.

Jest to jeden z najbardziej wymagających i drogich kelnerów najbardziej wymagający i najdroższy na rynku restauracyjnym. Z tego powodu zwykle używane w wysokiej klasy restauracjach.

Styl hiszpański

W tym serwisie, kelnerzy potrawy na tacach i umieścić je po prawej stronie gości na środku stołu jadących na środku stołu.

W ten sposób klienci mogą sami się obsłużyć podają sobie takie ilości, na jakie mają ochotę i przekazują tace pozostałym członkom stołu stołu.

Catering: Koncepcja i zakres

Szpitalnictwo: koncepcja i zakres

Branża hotelarska odnosi się do wszystkich przedsiębiorstw przedsiębiorstwa, które oferują usługi takie jak zakwaterowanie i catering.

Ta działalność gospodarcza obejmuje hotele, domy wiejskie, pensjonaty, schroniska i zajazdy zajazdy.

Ponieważ żyjemy w czasach technologii era technologiczna, wszystkie te firmy zaczynają dołączać do ruchu poprzez tworzeniestron internetowych i strony internetowe i sieci społecznościowe, aby nawiązać kontakt z potencjalnymi klientami.

A czym zajmuje się catering?

A czym zajmuje się firma cateringowa?

Catering jest usługą gastronomiczną oferowane przez firmy na przyjęcia lub imprezy, odpowiedzialne za przygotowanieżywności i napojów, które są jedzenie i napoje, które są transportowane i podawane na miejsce uroczystości.

Inne podmioty świadczące tę usługę, przygotować jedzenie i napoje w zależności od liczby osób biorących udział w imprezie wydarzenie.

Od czasu do czasu oferują również inne usługi usługi takie jak bielizna stołowa i sztućce.

Mają też kelnerów oraz personel sprzątający w zakresie organizacji i rozwoju imprezy.

Rola gastronomii w przemyśle gastronomicznym i hotelarskim

Rola gastronomii w branży restauracyjnej i hotelarskiej

Ciekawość, którą ludzie rozwijają gastronomia niektórych rejonów, skłoniła właścicieli restauracji i hoteli do rozszerzenia swojej działalności restauracji i hoteli, aby wzmocnić rynek ich działalności do zaoferowaniakulinarnych doświadczenia kulinarne, których poszukują klienci.

W takich przypadkach, oprócz oferowania obsługa i wysokiej jakości jedzenie, dodają do formuły nowy element: gościnność formuła: gościnność. Oznacza to, że starają się one tworzyć wspomnienia i przyjemne chwile przyjemne chwile, które zachęcą ich do powrotu.

Musisz być kreatywny i zaskakiwać klientów z małymi, ale istotnymi szczegółami.

Na przykład, nie staraj się zaimponować dań z samym smakiem ciepłej kawy.

Kawę należy udekorować jakiś projekt na kawie, a nawet, umieścić ciasteczko, aby przejść z nim.

Gdzie spotykają się gastronomia i hotelarstwo?

Gdzie gastronomia i hotelarstwo łączą się w jedno

Hotele zdecydowały się na dodanie catering w ramach oferowanych usług, tak aby ułatwić klientom spożywanie posiłków przed dla gości, którzy mogą się posilić przed zajęciami, takimi jak zwiedzanie czy spotkania biznesowe lub spotkań biznesowych.

Przy wyborze hotelu, co najmniej 50%osób wiele osób potwierdza zakwaterowanie z powodu oferowanej usługi gastronomicznej oferują.

Dlatego bardzo ważne jest, aby potrawy potrawy w Twoim menu mają najlepszy smak i doskonałą prezentację.

Pomoże to uzyskać dobre recenzje na stronach rezerwacyjnych i hotel będzie jednym z najlepiej ocenianych, zwiększając popyt w popyt w okresach świątecznych.

Należy również wziąć pod uwagę, że goście nie mają zbyt wiele czasu, aby poświęcić go na szukanie restauracji restauracje. Idealnie byłoby więc, gdybyś oferował wszystkie trzy posiłki w ciągu dnia: śniadanie, obiad i kolację śniadania, obiady i kolacje.

Jeśli usługa cateringowa, którą oferujesz jest jedną z najlepszych usługa, którą oferujesz jest jedną z najlepszych, będziesz miał dodatkowe punkty dla klientów, aby powrócić do Ciebie aby wrócić i zatrzymać się w Państwa obiekcie przy innej okazji.

Monouso, sprzymierzeniec sektora

Monouso, sprzymierzeniec sektora

Monouso to sklep internetowy specjalizujący się w sprzedaży produktów jednorazowego i wielorazowego użytkuidealnych dla produkty wielokrotnego użytku idealne dla gastronomii, restauracji i hoteli.

Wszystkie produkty są podzielone na kategorie kategorie, więc znalezienie potrzebnych przyborów będzie łatwym zadaniem proste.

Ponadto, można zauważyć, że mamy różne rozmiary, kolory i materiały dla każdego materiały dla każdego rodzaju towaru.

Wśród szerokiej gamy produktów oferujemy Państwu talerze plastikowe i tekturowe, serwetki papierowe i włókninowe, tace plastikowe i bambusowe włóknina, plastikowe i bambusowe tacki oraz plastikowe i aluminiowe pojemniki do transportu każdego rodzaju żywności do transportu każdego rodzaju żywności.

Z drugiej strony, mamy obszerny różnorodność w sztućce plastikowe, kubki jednorazowe i biodegradowalne, szklanki, kubki i obrusy.

Aby zapewnić higienę naszym klientom klientów, oferujemy Państwu dozowniki do mydła, dozowniki do papieru toaletowego, a nawet jednorazowe a nawet jednorazowe ręczniki do umieszczenia w łazienkach.

Są to opcje ekonomiczne i jakościowe aby zaspokoić potrzeby swoich klientów, z usługą, która jest tak czasochłonna i i dbałość o szczegóły, tak dużo i tak dużo, jak potrzebują tego Twoi klienci potrzeby klientów.

Zostaw odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

PODSTAWOWE INFORMACJE O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH

Przeznaczenie: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Prawa: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Odbiorcy: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitymizacja: Consentimiento del interesado.

Odpowiedzialny: Envalia Group, S.L.

Informacje dodatkowe: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.