Ciężarówki z jedzeniem

Dostosowując się do potrzeb klientów, gastronomia wprowadziła nowe sposoby na zaspokojenie ich wymagań. Food trucki mają ukierunkowaną perspektywę na jedzenie na kółkach, z możliwością bycia w odpowiednim miejscu w odpowiednim czasie, aby zrobić rozgłos.

Czym są food trucki?

Food trucki to pojazdy specjalnie zmodyfikowane do sprzedaży jedzenia na ulicy. W Hiszpanii znane są jako gastroneta, restaurant truck lub food trailer.

Z czego składa się biznes food trucków?

System biznesowy food trucków opiera się na możliwości sprzedaży jedzenia w dowolnym miejscu. Zapewnia to maksymalną bliskość klienta poprzez oferowanie szerokiej gamy przepisów. Chociaż charakteryzują się one oferowaniem fast foodów, stopniowo stało się modne oferowanie w tych food truckach jedzenia dla smakoszy.

Jakich materiałów eksploatacyjnych potrzebuje food truck?

Istnieje duża liczba food trucków i różnych kuchni, którymi można się delektować na miejscu lub zamówić na wynos. Z tego powodu potrzebują one wielu różnych materiałów eksploatacyjnych do ich prowadzenia….

Kontenery na wynos

Pojemniki na wynos służą do bezpiecznego transportu żywności, zachowując jej temperaturę i idealny stan. Wykonywane są z różnego rodzaju materiałów, a także o kształtach i rozmiarach dostosowanych do rodzaju żywności.

Rożki z papieru tłuszczowego

Bardzo praktyczny sposób podawania smażonych potraw, ponieważ nie przenosi tłuszczu, co zapobiega poplamieniu naszych potraw. Do wyboru jest wiele wzorów, które dodadzą stylu Twoim posiłkom.

Sztućce plastikowe

Niezbędne we wszystkich rodzajach restauracji z jedzeniem, ponieważ można je wyrzucić, a dzięki dozownikom klienci mogą wybrać plastikowe sztućce, których potrzebują.

Stojaki na żywność

Szeroki wybór stojaków na żywność obejmuje stalowe kosze do prostej prezentacji, a także pojedyncze lub podwójne tuby idealne do sosów i dipów. Inną opcją są uchwyty w postaci mini karafek do mleka, mini tacek do kostek lodu lub mini frytownic.

Owijki odporne na działanie tłuszczu

Są one idealne dla menu typu fast food, takich jak hamburgery, ponieważ nadają się do zawijania wszelkiego rodzaju tłustych potraw.

Dzięki tym akcesoriom Twoje jedzenie będzie miało doskonałą prezentację, wnosząc oryginalność do Twojej marki.

Dowiedz się znacznie więcej w naszym Słowniku gastronomii i hotelarstwa.

Najczęściej zadawane pytania

Co to jest food truck?

Food trucki to furgonetki i przyczepy zmodyfikowane do sprzedaży przetworzonej żywności, zarówno szybkiej, jak i dla smakoszy. Ten biznes skupia się na jedzeniu na kółkach, oferując swoje usługi w odpowiednim miejscu i czasie, aby być bliżej swoich klientów.

Jakie są zalety posiadania food trucka?

Food trucki są doskonałym biznesem ze względu na niskie koszty inwestycyjne, płacowe i operacyjne w porównaniu do restauracji. Ponadto, mogą być instalowane w różnych obszarach miasta, więc jeśli nie masz sukcesu sprzedażowego, możesz szukać lepszych lokalizacji.

Jakie pozwolenia potrzebuje food truck?

1. Licencja na obsługę żywności.
2. Pozwolenie sanitarne od Wspólnoty Autonomicznej.
3. Zezwolenie na działalność jako mobilny sklep.
4. Zezwolenia na prowadzenie pojazdów.
5. Pozwolenie od rady miasta.

Zostaw odpowiedź

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

PODSTAWOWE INFORMACJE O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH

Przeznaczenie: Gestionar las solicitudes realizadas a través del sitio web, enviar comunicaciones comerciales y, en su caso, compras en línea.

Prawa: Acceso a, Corrección, cancelación, oposición y otros derechos como se explica en la “Información adicional”.

Odbiorcy: Los datos sólo se transmiten a los proveedores que tienen una relación contractual con Monouso.

Legitymizacja: Consentimiento del interesado.

Odpowiedzialny: Envalia Group, S.L.

Informacje dodatkowe: You can find additional information on data protection in our privacy policy

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.