fbpx

Bezpieczeństwo żywnościowe

Entradas recientes
Zalety samoobsługowych szkolnych tacek obiadowych

Zanim zaczniemy myśleć o zaletach korzystania z samoobsługowych tacek do posiłków dla dzieci, należy najpierw zrozumieć, jaki rodzaj publiczności będzie z nich korzystać. Jadalnie samoobsługowe są używane – w zasadzie…

Żywność uszczelniająca na gorąco: odkryj jej tajemnice

Jednym z sekretów konserwacji żywności jest termosealing, technika zapewniająca właściwą konserwację produktów łatwo psujących się przez dłuższy czas. Z tego powodu jest to metoda powszechnie akceptowana w świecie żywności. Jest…

System HACCP: co to jest i jak go wdrożyć w Twojej restauracji

Każdy gotowy produkt, który obsługujesz swoich klientów, przechodzi przez szereg etapów, od uprawy, zbioru i wysyłki do odbioru, przygotowania i serwisowania. Na każdym z tych etapów występują potencjalne zagrożenia dla…

Jaka jest różnica między zakażeniem a zatruciem pokarmowym

Są to pojęcia, które można łatwo pomylić, co sprawia, że zastanawiasz się, czy zatrucie pokarmowe jest takie samo jak infekcja pokarmowa w pewnym momencie w ciągu dnia. Podczas jedzenia zawsze…

Nowa normalność w branży hotelarskiej

Przemysł hotelarski i gastronomiczny jest jednym z sektorów najbardziej dotkniętych przez Covid-19 i po dekrecie o nowej normalności musiały one podjąć działania w celu zagwarantowania ożywienia handlu. Uwzględnienie takich czynników,…

Bezpieczeństwo żywności i bezpieczeństwo żywności: czy to jest to samo?

Pojęcia bezpieczeństwa żywności i bezpieczeństwa żywnościowego są dość podobne i często mylone. Podczas gdy te dwie definicje idą w parze, różnią się od siebie kilkoma ważnymi sposobami, które należy rozważyć.…